Odloženo suđenje po tužbi Safeta Kalića: Vještak mašinske struke nije se pojavio na ročištu

Kalić tužbom traži od države i Uprave za imovinu odštetu zbog “hamera” koji im je, kako kažu, vraćen uništen nakon što su pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje novca
2138 pregleda 3 komentar(a)
Hamer koristio SAJ prilikom razbijanja protesta 2015. godine, Foto: Printscreen
Hamer koristio SAJ prilikom razbijanja protesta 2015. godine, Foto: Printscreen

Vještak mašinske struke Dragan Čarapić nije se pojavio na ročištu, zbog čega je odloženo njegovo izjašnjenje na primjedbe tužioca Mersudina Kalića i Zaštitinika državno-imovinskih interesa, koje su imali na procjenu štete terenskog vozila "hamer", kojim je privremeno upravljala policija.

Sutkinja Dijana Rovčanin je pojasnila da će se vejštak na primjedbe strana u postupku izjasniti i pismeno, a sljedeće ročište je zakazano za 26. februar. Čarapić je procijenio da je Kalić izgubio preko 20.000 eura, za vrijeme dok je država gazdovala njegovim “hamerom”.

To se može zaključiti iz njegovog nalaza i mišljenja, u kome je utvrdio da oštećenja na vozilu za vrijeme dok je bio privremeno oduzeto iznose 4.877 eura, dok je vozilo izgubilo na vrijednosti za 16.053 eura.

Kalić tužbom traži od države i Uprave za imovinu odštetu zbog “hamera” koji im je, kako kažu, vraćen uništen nakon što su pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje novca.

Zastupnica države Sanja Jaredić ranije je kazala da se protivi nalazu vještaka, ističući da nijednim dokazom nije potkrijepio tvrdnje u zaključku.

Bonus video: