Zbog međunarodnog šverca droge uhapšene tri osobe

Policija je jutros uhapsila V.U. (26) iz Podgorice, M.Đ. (60) iz Podgorice i S.A. (37) iz Bosne i Hercegovine
3571 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog međunarodnog krijumčarenja marihuane policija je uhapsila tri osobe, podnijela krivične prijave protiv ukupno osam lica.

U višemjesečnoj akciji "Chat" policija je zaplijenila ukupno oko 240 kilograma skanka, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je jutros uhapsila V.U. (26) iz Podgorice, M.Đ. (60) iz Podgorice, S.A. (37) iz Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Budvi zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i satvljanje u promet opojnih droga.

Krivična prijava je podnijeta protiv D.U. (37) iz Podgorice koji se nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne. Protiv M.Đ. i V.U. je takođe podnijeta i krivična prijava za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz poolicije, intenzivno se traga za J.A. (19) iz Srbije.

"Prilikom današnjih pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 200 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, pištolj marke "CZ TT" cal. 7,62, 87 komada municije različitog kalibra, dvije fantomke i više sredstava komunikacije. U prethodnom periodu službenici policije su nadležnom tužiocu ponijeli tri krivične prijave protiv I.Đ. (29) iz Podgorice, S.S. (39) iz Pljevalja i P.G. (32) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Kriminalistička obrada, kako je saopšteno iz policije, upućuje na sumnju da je ovih osam lica u dužem periodu krijumčarilo marihuanu iz Kosova i Albanije preko Crne Gore do zemalja Zapadne Evrope.

Akcija Chat, kako se dodaje, bila je usmjerena na suzbijanje krijumčarenja opojne droge marihuana iz Republike Albanije i Kosova u Crnu Goru, a koja je dalje krijumčarena u Republiku Srbiju i zemlje Zapadne Evrope.

Bonus video: