Inspektori za privredni kriminal ušli u A1

Televizija A1 u vlasništvu je predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića
23238 pregleda 59 komentar(a)
Televizija A1, Foto: Zoran Đurić
Televizija A1, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.01.2019. 14:40h

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, inspektori za privredni kriminal ušli su u Televiziju A1.

Kako "Vijesti" saznaju trenutno izuzimaju poslovnu dokumentaciju.

Televizija A1 u vlasništvu je predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

Kneževića potražuje crnogorsko tužilaštvo. Za njim je raspisana potjernica i nalazi se u Londonu.

Iz Atlas grupe je saopšteno da "nije jasno koji je formalni povod upada policije", ali da je "pozadina očigledna".

"Ja sam svjestan svih posljedica koje donosi suprotstavljanje diktatoru. I spreman sam na njih. Ne znajući kako da se suprotstave meni odlučili su da maltretiraju moje saradnike, što je parksa koja traje već godinu i po, od oktobra 2017. kada su uhapsili moje vozače i držali ih u pritvoru ni krive ni dužne. Diktator i njegovi poslušnici, odnosno saučesnici, koji sada mene love uskoro će sami postati lovina", saopštio je Knežević.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je postupak kontrole poslovanja televizije A1 započet po nalogu nadležnog tužioca.

"Policijski službenici postupaju po zakonu i nastaviće aktivnosti iz svoje nadležnosti u postupku koje vodi tužilaštvo, u koordinaciji i po nalogu postupajućeg tužioca. To je su i pravo i obaveza policije, a sve aktivnosti koje policija u konkretnom predmetu preduzima su zasnovane na zakonu. Iz tog razloga je jasno da ne stoje izjave da postupanje policije ima političku ili bilo kakvu drugu pozadinu osim profesionalne, jer je cilj policijskih mjera i radnji da se utvrde činjenice u navedenom postupku", navode iz UP.

Bonus video: