Suđenje za ubistvo Šakovića i Jovanovića odloženo na neodređeno vrijeme

Predmet dvostrukog ubistva u centru Podgorice, dodijeljen novom specijalnom vijeću, koje tek treba da se upozna sa spisima
2174 pregleda 1 komentar(a)
Sa mjesta ubistva (arhiva), Foto: Savo Prelević
Sa mjesta ubistva (arhiva), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2019. 13:20h

Suđenje protiv 19 okrivljenih, među kojima i Marko Č. Jovanović, optužen za ubistvo Marka Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta 2018. kodine u centru Podgorice u kafe-baru "Forum", koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je na neodređeno vrijeme.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Ana Vuković je u ovom predmetu odlučivala po sporazumu o priznanju krivice, nakon čega se izuzela iz predmeta, što je bio zakonski razlog.

Predmet je nedavno u rad dodijeljen sudiji Biljani Uskoković, koja tek treba da se upozna sa spisima predmeta, kazala je “Vijestima” Aida Muzurović, savjetnik za odnose sa javnošću tog suda.

Prema navodima optužnice, 31. marta, oko 11 časova, Jovanović je realizujući zajedničku odluku sa Jankom Vukadinovićem i u skladu sa prethodno izvršenim praćanjem oštećenog Šakovića, došao do ugostiteljskog objekta ‘Forum’ u kome se nalazi oštećeni. Nakon toga vozilo je ostavio u blizni označenog lokala, a potom otišao pješke prema ‘Forumu’, noseći sa sobom ‘glok’ sa najmanje 10 komada municije.

Po prethodnom dogovoru sa Jankom Vukadinovićem, Jovanović je došao u ugostitejski objekat ‘Forum’ gdje je ispalio više hitaca u pravcu Šakovića, pri čemu je pogodio Radivoja Jovanovića koji se nalazio u njegovoj neposrednoj blizini. Šaković je uspio da pobjegne iz ugostiteljskog objekta, pa je Jovanović trčeći za njim ispalio više hitaca. Kada ga je sustigao, u njega je ispalio više hitaca”, navodi se između ostalog u optužnici.

Bonus video: