U više akcija oduzeti heroin, kokain i marihuana, prijave protiv 35 osoba

Odsjek za borbu protiv droge je u saradnji sa državnim tužiocem u VDT u Bijelom Polju pretražio napušteni objekat, koji je nekad korišćen za potrebe vojnog odsjeka u naselju Dolac, a tom prilikom pronađeno je veće pakovanje skanka, težine 857,6 grama
3940 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policije je u više zapljena na teritoriji pet gradova oduzela kokain, heroin i marihuanui prekršajnim i krivičnim prijavama procesuirala 35 osoba.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, namjeravali da kontrolišu taksi vozilo u kom se nalazio D.V. (40) iz Podgorice, a kojim je upravljao I.R. (41) takođe iz glavnog grada.

Navode, da je policija pokušala da zaustavi vozilo, ali se I.R. nije zaustavio, već je nastavio da vozi velikom brzinom, ugrožavajući bezbjednost policajaca i povrijedivši jednog od službenika tog Odsjeka.

iz Uprave policije je saopšteno da je D.V. odbacio pakovanje heroina težine oko 61 gram.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se D.V. i I.R. bavili nabavkom i prodajom heroina u Podgorici. O događaju je obaviješten tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. D.V. i I.R. su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su službenici Odsjeka su u saradnji sa budvanskom policijom pretresli stan državljanina Rusije M.D. (43) i pronašli 13 kesa marihuane, težine oko 5,8 kilograma, 46 pakovanja (svako pakovanje sadrži od pet do 10 sjemenki) sjemenki marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, te zamotuljak marihuane težak oko četiri grama.

"O događaju je obaviješten državni tužiilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. M.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Odsjek za borbu protiv droge je u saradnji sa državnim tužiocem u VDT u Bijelom Polju pretražio napušteni objekat, koji je nekad korišćen za potrebe vojnog odsjeka u naselju Dolac, a tom prilikom pronađeno je veće pakovanje skanka, težine 857,6 grama.

"Policija preduzima intentivne mjere i radnje na identifikaciji osobe koje je tu drogu sakrila”, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka i Centra bezbjednosti Nikšić su u 30 zapljena pronašli i oduzeli 23 pakovanja kokaina, dva pakovanja heroin i 30 pakovanja marihuane.

"Policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga podnijeli 29 prekršajnih prijava protiv 29 lica”, navode iz policije.

Policija u Pljevljima i tamošnje Odjeljenje granične bezbjednosti su u tri različite zapljene oduzeli 21,7 grama marihuane i oko pet grama spida.

“Tom prilikom su krivičnim i prekršajnim prijavama procesuirana tri lica i to M.P. iz Nikšića, S.K. državljanin Srbije i E.Š. iz Pljevalja. Sva pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja”, zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: