Podgorica: Petoro osumnjičeno za krađe

1580 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2019. 15:12h

Uprava policije saopštila je da su službenici podgoričkog CB bezbjednosti rasvijetlili pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – razbojničku krađu, dvije teške krađe, tešku krađu putem podstrekavanja i tešku krađu u pokušaju.

Za izvršenje ovih krivičnih djela osumnjičeno je osoba iz Podgorice. Četvoro je uhapšeno, dok je protiv jedna osobe podnijet posebni izvještaj kao dopuna krivične prijave.

"Policija sumnja da je B.S. (42) počinila tešku krađu putem podstrekavanja na način što je podstekavala O.Š. da počini tešku krađu na štetu B.L. kojem je takođe kazala gdje B.L. u stanu drži novac u iznosu od 30.000 eura. O.Š. je, nakon otuđenja novca, sumnja se, B.S. dao 3.700 eura. B.S. je lišena slobode. Sumnja se da je S.G. (32), koji je lišen slobode, počinio tešku krađu tako što je obio prozor kuće S.V. i ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio računar i televizor. Za tešku krađu u pokušaju osumnjičen je I.R. (37), koji je lišen slobode, a koji je, kako se sumnja, pokušao da otuđi vozilo „Mercedes W 124“ u čemu nije uspio a potom je takođe bezuspješno pokušao da iz ovog vozila otuđi akumulator. V.D. (21), protiv kojeg je podnijet posebni izvještaj, je, sumnja se, prije tri godine, u januaru 2016. godine, počinio tešku krađu tako što je na vikendici u vlasništvu R.M. u Kučkim koritima prvo polomio staklo a potom iz nje otuđio četiri bušilice i motornu šegu. D.D. (37), koja je lišena slobode, je, sumnja se, prvo iz jednog butika od radnice otuđila mobilni telefon a potom je radnici kad ju je sustigla zadala više udaraca i ugrizla je", saopšteno je iz policije.

Uhapšeni su privedeni nadležnom tužiocu.

Bonus video: