Knežević "čistio" put ubici, Rakočević vozio Miloševića

Ne precizira se šta povezuje ubistvo Kruščića i napad na Oliveru Lakić, kako je saopšteno na konferenciji za novinare
31088 pregleda 4 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Savo Prelević

Neposredno pred likvidaciju Miodraga Kruščića, Cetinjanin Filip Knežević vozilom “pasat” kretao se po već planiranoj maršruti za bijeg, kako bi utvrdio ima li nepredviđenih prepreka na putu i bio je prethodnica za bjekstvo nakon izvršenog krivičnog djela.

To, između ostalog, piše u tužilačkoj naredbi za sprovođenje istrage, u kojoj se opisuje kako je likvidiran podgorički ugostitelj koji je navodno bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Dok je Knežević kružio “pasatom”, objašnjava se da su za to vrijeme, ukradenim “golfom” Mario Milošević i Goran Rakočević došli iza zgrade u Ulici doktora Ibrahima Koristovića, a u kojoj je - u lokalu Palata, sjedio Kruščić:

“Gdje je okrivljeni Milošević izašao iz vozila noseći silikonsku masku na glavi kako bi se osigurao da ne bude prepoznat, a zatim prošao kroz prolaz zgrade, te je tako neopaženo s leđa prišao Kruščiću i... iz pištolja ‘glock 17’ ispalio više projektila, nanoseći mu teške i po život opasne povrede”, piše u spisima Višeg državnog tužilaštva.

Navodi se da je potom otrčao do automobila i dao se u bjekstvo.

“Nakon čega se trčećim korakom vratio u ‘golf V’, u kojem ga je čekao Goran Rakočević i kojim su se sa lica mjesta odvezli... i otišli u skroviti dio Ćemovskog polja, gdje ih je čekao okrivljeni Filip Knežević, gdje su zapalili vozilo i oružje kojim su oštećenog lišili života”.

Detalj sa snimka ubistva Kruščića

Prije njihovog dolaska, piše, to mjesto je osiguravao Mijajlo Stojanović, koji je iz taxi vozila “pasat” osigurao da na toj lokaciji ne bude svjedoka, kako bi mogli neometano da zapale vozilo.

“Zatim je Stojanović vozilom krenuo prvi kao bi bio prethodnica do Podgorice i kako bi provjerio ima li na putu nepredviđenih prepreka ili policije i za sada nepoznatog člana kriminalnog udruženja odvezao do stana u Ulici 4. jula, odnosno do zgrade u kojoj je Filip Knežević iznajmio stan, dok je Knežević vozilom ‘pasat’, sa mjesta gdje je zapaljeno vozilo, do Ulice 4. jula broj 56A/II, dovezao okrivljene Gorana Rakočevića i Marija Miloševića”, piše u naredni koju potpisuju tužioci Vesna Jovićević, Suzana Milić, Maja Jovanović, Miloš Šoškić i Tatjana Begović.

Bešović se, prema tom aktu, sumnjiči da je organizovao kriminalno udruženje radi realizacije kriminalnog plana - ubistva Miodraga Kruščića i fizičkog napada na Oliveru Lakić.

Ne precizira se šta povezuje ta dva slučaja, kako je saopšteno na konferenciji za novinare.

Navodi se da su u Bašovićevu kriminalnu grupu “ušli” Mario Milošević, Goran Rakočević, Dejan Vukašinović, Luka Bulatović, Marinko Rajković, Filip Knežević, Sanja Božović i Mijailo Stojanović.

Tužioci tvrde da su zbog realizacije kriminalnog plana, članovi grupe iznajmili više “štek” stanova na teritoriji Podgorice - Bešović je, piše, angažovao pripadnika kriminalnog udruženja Luku Bulatovića da u prvoj polovini 2016. godine od M. P. iznajmi stan u Aerodromskoj ulici broj 2A, Goran Rakočević je avgusta 2017. od M. D. iznajmio stan u Ulici 4. jula 56A/II, dok je Sanja Božović u maju 2018. godine od N. V. iznajmila stan u Ulici 4. jula broj 105.

Objašnjava se i da je Bešović je u maju 2018. godine od M. V. iznajmio stan u Bulevaru Pera Ćetkovića broj 157 i da su u svim stanovima su držali veću količinu oružja, koju su policajci pronašli. Bešović je preko pravnog zastupnika demantovao da ima bilo kakve veze sa napadom na Lakićevu, ali i sa “i drugim monstruoznim djelima koja mi se lažno stavljaju na teret”.

Uviđaj nakon ubistva

Kruščić je bio formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, ali upućeni tvrde da su iza tog posla zapravo bili neki od vođa kriminalnog škaljarskog klana.

Zbog bliskosti sa tim osobama, navodno je i likvidiran.

Kruščić nije imao obezbjeđenje, prijateljima je govorio da mu život nije u opasnosti i slobodno se kretao, uprkos činjenici što je od nadležnih službi tražio procjenu svoje bezbjednosti.

Zvaničan odgovor nikada nije dobio.

Vukašinović prethodnica dok su Miloševića vozili ka Rožajama

U tužilačkoj naredbi piše da se Milošević u stanu u Ulici 4. jula broj 56A/II, skrivao do 23. maja 2018. godine.

“Za koje vrijeme mu je okrivljeni Goran Rakočević obezbjeđivao hranu i informacije u vezi sa ubistvom Miodraga Kruščića, kada je napustio navedeni stan i otišao do Rožaja, dokle ga je vozilom ‘reno klio’ vozio okrivljeni Goran Rakočević, dok su se jedan od pripadnika kriminalnog udruženja vozilom ‘pasat’ i okrivljeni Dejan Vukašinović vozilom ‘reno klio’ kao prethodnica kretali ispred okrivljenih Miloševića i Rakočevića, kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu i prisustvu policije”, piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Bonus video: