Podgoričanin preko kompanije oštetio državni budžet za preko 46.500 hiljada eura?

"V.V. i 'Veletrans Co' su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo na način što su, dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima a koji su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke koji se odnose na utvrđivanje poreskih obaveza...."
5836 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Protv V.V. (37) iz Podgorice i kompanije "Veletrans Co" d.o.o. Podgorica podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije sumnja se da su V.V, u svojstvu izvršnog direktora i osnivača preduzeća "Veletrans Co" i "Veletrans CG", i pravno lice "Veletrans Co" počinili to krivično djelo u toku 2017. godine.

"V.V. i 'Veletrans Co' su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo na način što su, dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima a koji su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke koji se odnose na utvrđivanje poreskih obaveza, utajili porez u ukupnom iznosu od 46.593,46 eura, čime su nanijeli štetu Budžetu Crne Gore u navedenom iznosu", saopšteno je iz policije.

Bonus video: