Po sedam mjeseci robije za uzgoj „trave”

Tridesetšestogodišnjak je rekao tužiocu Tomkoviću da se sa Ljuljđurajem i još jednom osobom čiji identitet nije otkriven, dogovorio da zasade marihuanu u mjestu Ljuhari, selo Fundina
8364 pregleda 5 komentar(a)
Marihuana (Ilustracija), Foto: Cleveland.com
Marihuana (Ilustracija), Foto: Cleveland.com

Podgoričani Aleksandar Perković (36) i Kristijan Ljuljđuraj (23) robijaće po sedam mjeseci zbog uzgajanja marihuane na nelegalnoj plantaži u Fundini. Takav dogovor postigli su sa tužiocem Željkom Tomkovićem, sa kojim su juče potpisali sporazum o priznanju krivice.

Njihov dogovor treba da potvrdi Viši sud u Podgorici.

Perković i Ljuljđuraj uhapšeni su 20. septembra 2018. godine u policijskoj akciji “Ljuar”.

Inspektori su tada otkrili plantažu marihuane i zaplijenili oružje koje je navodno pripadalo Perkovićevom bratu.

Tridesetšestogodišnjak je rekao tužiocu Tomkoviću da se sa Ljuljđurajem i još jednom osobom čiji identitet nije otkriven, dogovorio da zasade marihuanu u mjestu Ljuhari, selo Fundina.

Dil o plantaži trave postigli su u maju, kada je Ljuljđuraj od nekog kupio sjeme marihuane u Tuzima, a potom su drogu posadili na na parceli od 927 kvadrata u selu Ljuhari.

“Nakon čega je okrivljeni Perković nađubrio zasađene sjemenke, te nakon što su sjemenke iznike, okrivljeni Ljuljđuraj, Perković i pomenuto nepoznato lice, uzgajali su iznikle biljke tako što su ih u više navrata zalivali plastičnim crijevom sa obližnjeg izvora”, piše u članu 1 Sporazuma o priznanju krivice. Taj dokument potpisuju tužilac Tomković, okrivljeni Perković i njegov branilac, advokat Damir Lekić. U članu 2. Sporazuma, koji predviđa dogovorenu kaznu, piše da je Perković pristao i da u budžet države Crne Gore uplati 3.750 eura, troškove postupka 484 eura i paušal od 100 eura.

“Izriče mu se i mjera bezbjednosti - oduzimanje 64 stabljike konoplje, neto mase suve biljne materije - lišće 2.825 grama, kao predmeta krivičnog djela, a okrivljeni i njegov branilac se odriču prava na žalbu”, piše u Sporazumu.

Pojašnjeno je da je Perkoviću dat rok od tri mjeseca od pravosnažnosti odluke da uplati novčanu kaznu, i da će se ona u suprotnom zamjeniti zatvorskom.

Identičan sporazum potpisao je i Ljuljđuraj.

Bonus video: