Uprava policije: Aktivista Demokrata pušten, građani prijavili da ih lice s plastičnom maskom uznemirava

"Policiji inače prethodno nije bilo dostavljeno obavještenje da će se ovakav performans odvijati u Danilovgradu te je policija bila dužna da utvrdi činjenice po prijavi građana", kazali su iz Uprave policije
3539 pregleda 2 komentar(a)
Aktivista Demokrata danas u Danilovgradu, Foto: Demokratska Crna Gora
Aktivista Demokrata danas u Danilovgradu, Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Uprave policije večeras je saopšteno da je aktivista Mladih Demokratske Crne Gore pušten iz policijskih prostorija.

Demokratska Crna Gora je ranije danas saopštila da je aktivista njihove partije priveden u centru Danilovgrada dok je "izražavao svoje političko uvjerenje".

"Više građana Danilovgrada prijavilo je danas oko 12,30 časova Odjeljenju bezbjednosti (OB) Danilovgrad se u ulici Baja Sekulića u Danilovgradu nalazi lice sa plastičnom maskom koje vikom i galamom uznemirava građane, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policajac došao na lice mjesta i u službene prostorije OB Danilovgrad doveo tu osobu radi utvrđivanja identiteta i okolnosti njegovog maskiranja odnosno skrivanja lica.

"To lice je, nakon što je utvrđeno da se radi o performansu političke partije, odmah pušteno iz policijskih prostorija uz upozorenje na ponašanje u smislu remećenja javnog reda i mira bukom i galamom. Policiji inače prethodno nije bilo dostavljeno obavještenje da će se ovakav performans odvijati u Danilovgradu te je policija bila dužna da utvrdi činjenice po prijavi građana", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali i da policajci obezbjeđuju svaki skup koji je policiji prijavljen, bez obzira ko je organizator, u cilju preventivnog djelovanja u očuvanju stabilnog javnog reda i mira odnosno bezbjednosti i građana i lica koja organizuju i učestvuju na javnim skupovima, ma kakve prirode skupovi bili.

Bonus video: