Uhapšen Aleksandar Ljumović: Osumnjičen da je dio Bešovićeve grupe

Za sada iz policije ne otkrivaju koja je uloga Ljumovića bila u u ovom kriminalnom udruženju
13958 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.03.2019. 11:12h

Podgoričanin Aleksandar Ljumović (36) uhapšen je zbog sumnje da je dio kriminalnog udruženja Filipa Bešovića, čiji članovi se sumnjiče za ranjavanje novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, ali i ubistvo Miodraga Kruščića, koji je važio za osobu blisku škaljarskom klanu.

Kako je TV Vijesti potvrđeno iz crnogorske policije, Ljumović je uhapšen juče, a na teret mu se stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje i teško ubistvo.

Iz Uprave policije je i zvanično saopšteno da je Ljumović uhapšen i to na Aerodromu u Golubovcima, kao i da je policija od njega oduzela pet mobilnih telefona, od kojih dva za kriptovanu komunikaciju, skupocjeni sat marke Rolex, više sim kartica inostranih operatera, više platnih kartica kao i određenu sumu novca.

"Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, u sklopu mjera i radnji koje se preduzimaju i koje su realizovane u rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je počinjeno u Podgorici, 21. maja 2018. godine, na štetu M.K, lišili slobode i tužiocu podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv A.Lj. (36) iz Podgorice. On je osumnjičen za krivično djelo kriminalno udruživanje i krivično djelo teško ubistvo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su tokom policijsko-tužilačkih aktivnosti podgorički policajci došli do sumnje da je A.Lj. kao član organizovane kriminalne grupe, koju je formirao F.B, učestvovao u organizaciji, sa jasno definisanom ulogom i zadacima, izvršenja krivičnog djela teško ubistvo na štetu M.K.

"Preduzimajući kriminalističke mjere i radnje u cilju lociranja i lišenja slobode osumnjičenog službenici CB Podgorica su juče, 6. marta 2019. godine, na Aerodromu Golubovci, nakon što je sletio međunarodnim letom na teritoriju Crne Gore, lišili slobode A.Lj. U službenicim prostorijama CB Podgorica policijski službenici su od A.Lj. oduzeli pet mobilnih telefona, od kojih dva za kriptovanu komunikaciju, skupocjeni sat marke Rolex, više sim kartica inostranih operatera, više platnih kartica kao i određenu sumu novca. Svi pronađeni predmeti biće vještačeni u forenzičkom centru", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali i da daljim preduzimanjem operativno-taktičkih i dokaznih mjera i radnji, u cilju identifikovanja svih članova kriminalne grupe koju je formirao F.B, a čiji su, kako se sumnja, članovi M.M, G.R, D.V, F.K, M.S, L.B, M.R. i S.B, za koje se sumnja da su izvršili krivična djela kriminalno udruživanje, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, službenici CB Podgorica su prikupili materijalne tragove i dokaze koji upućuju na sumnju da je i A.Lj. pripadnik iste kriminalne organizacije.

"Kriminalističkom obradom, preduzetom u rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo na štetu M.K, policijski službenici su došli do sumnje da je direktni izvršilac ovog krivičnog djela M.M, a kojeg je na lice mjesta izvršenja ovog krivičnog djela dovezao G.R. Nakon izvršenog teškog ubistva na štetu M.K. njih dvoijca su, kako se sumnja, odvezla do stana u Ulici 4. jula gdje je M.M. boravio do 23.05.2019. godine, za koje vrijeme mu je G.R. obezbjeđivao hranu. M.M. je, kako se sumnja, napustio navedeni stan i otišao u Rožaje, dokle ga je vozilom marke „Renault Clio“, vozio G.R, dok su se osumnjičeni A.Lj. i D.V. kao prethodnica kretali ispred M.M. i G.R, kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu, da bi se nakon što su odvezli M.M. do Rožaja ostala troijca vratila u Podgoricu. A.Lj. će danas biti sproveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost", rekli su iz Uprave policije.

Uprava policije i Tužilaštvo nedavno su održali konferenciju za medije i saopštili da su rasvijetlili napad na novinarku “Vijesti” i ubistvo Kruščića.

Načelnik podgoričke policije Milovan Pavićević tada je saopštio novinarima da je Bešović pucao u Lakić, međutim, to su iz Višeg državnog tužilaštva “demantovali” dan kasnije kada je izdata Naredba za sprovođenje istrage.

U tom tužilačkom aktu podsjeća se da je 8. maja 2018. godine na štetu novinarke izvršeno krivično djelo - teška tjelesna povreda, ali i konstatuje da nisu sigurni ko je to učinio Filip Bešović lično ili preko jednog od članova kriminalne grupe koju je organizovao.

U Naredbi se objašnjava da je ta grupa, osumnjičena i za ubistvo Mioraga Kruščića, otkrivena kada je pretresom stanova koje su koristili pronađeno oružje, silikonske maske, perike, lažni brkovi i brade, alat za pravljenje ekplozivnih naprava, novac, JPS trakeri...

Predstavnici policije i tužilaštva na konferenciji za novinare tvrdili su da su ta dva slučaja povezana, ali nisu objasnili šta to znači. Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković rekao je da povezanost događaja nesporno dokazuje to što su se desila “u veoma kratkom vremenskom periodu”.

Tada su rekli da je Bešović pratio novinarku, a potom pucao u nju, a da je Mario Milošević ubio Kruščića. Obojica su medijima poslali pisma u kojima tvrde da nemaju veze sa ta dva krivična djela.

Kao članovi Bešovićeve kriminalne grupe označeni su i bivši službenik Uprave policije Goran Rakočević, Dejan Vukašinović, Luka Bulatović, Mijailo Stojanović, Filip Knežević, Marinko Rajković i Sanja Božović.

Podgoričanin Filip Bešović saopštio je 21. februara da nema nikakve veze sa ranjavanjem Olivere Lakić i da novinarku “Vijesti” nikada nije vidio.

Bonus video: