UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Pretresi u Danilovgradu: Oduzeta automatsku puška, pištolj i municija

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad obavili pretrese na tri lokacije
4500 pregleda 0 komentar(a)
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije

Policija je uhapsila Danilovgrađanina S.D. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad obavili pretrese na tri lokacije i da su pronašli i oduzeli automatsku pušku, pištolj, municiju, detonatorske kapisle i druge predmete.

"Službenici OB Danilovgrad su, 13.03.2019. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje koriste M.Đ. (20), N.P. (26) i I.D. (27), sva lica iz Danilovgrada. Prilikom pretresa lokacije koju koristi N.P. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke "Ekol Gediz" cal. 9 mm sa praznim okvirom, gumenu palicu i futrolu za pištolj. Pretresom prostorija koje koristi I.D. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke "Crvena zastava", dva prazna okvira, 29 metaka različitog kalibra i četiri detonatorske kapisle", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je nadležni državni tužilac naložio da se protiv N.P. pokrene prekršajni postupak.

"U službenim prostorijama OB Danilovgrad prikupljena su obavještenja od svih lica, kao i od S.D. (30) iz Danilovgrada, koji se srodnik I.D, a kojom prilikom su policijski službenici došli do sumnje da automatska puška pripada S.D. Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem S.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas