NAVODNO PLANIRALI DA ODUZMU IMOVINU ODBJEGLOG BIZNISMENA U CRNOJ GORI

Knežević podnio krivičnu prijavu protiv Đukanovića, Žugića, Katnića...

Iz Atlas grupe se navodi da su prijavom imenovani "označeni kao članovi kriminalne organizacije na čijem čelu je Đukanović, koja je formirana radi sticanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 170 miliona eura"
11944 pregleda 13 komentar(a)
Milo Đukanović i Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović i Duško Knežević, Foto: Boris Pejović

Advokatski tim predsjednika Atlas Grupe, odbjeglog biznismena, Duška Kneževića predao je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Kako je saopšteno iz Atlas grupe, u prijavi se Đukanović tereti da je "organizator kriminalne organizacije čiji je plan bio da se od Kneževića oduzme cjelokupna njegova imovina koju posjeduje u Crnoj Gori, odnosno imovina koju posjeduju njegove banke i ostala privredna društva".

Pored Đukanovića, krivičnom prijavom su obuhvaćeni guverner CBCG Radoje Žugić, privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić, bivši privremeni upravnik IBM banke Milan Remiković, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, stečajni upravnik Meljine kompleksa Saša Zejak i Olivera Mihajlović Elez iz PZU Meljine.

Iz Atlas grupe se navodi da su prijavom imenovani "označeni kao članovi kriminalne organizacije na čijem čelu je Đukanović, koja je formirana radi sticanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 170 miliona eura".

"Ovakvim postupanjem je Milo Đukanović izvršio krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije iz člana 401 stav 1 Krivičnog zakonika, a ostali, kao i više drugih, za sada NN izvršilaca, krivično djelo iz člana 401 stav 2 KZ. Svim prijavljenim se stavlja na teret i izvršenje krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 3 KZ-a i krivično djelo Nezakoniti uticaj iz člana 422 KZ-a", navodi se u krivičnoj prijavi koju je potpisao advokat Zdravko Đukanović.

Preporučujemo za Vas