Maloljetnici osumnjičeni za 18 krađa u Podgorici

Sumnja se da su ukupno ukrali oko 3.540 eura, a zatim novčanike bacali u kontejnere
1746 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Maloljetnici B.H. (17) i M.M. (14) su osumnjičeni da su zajedno sa E.H. (13), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, počinili 18 teških krađa u Podgorici, u periodu od 24. januara do 12. marta ove godine, dok su jednu počinili u maju 2018. godine, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su, kako se sumnja, krađe počinili u podgoričkim naseljima Siti kvart, Stari aerodrom i Stara Varoš kao i kod TC "Mall of Montenegro", i pritom otimali novčanike, novac, mobilne telefone i lična dokumenta.

Policija sumnja da su maloljetnici ukupno ukrali oko 3.540 eura, a zatim novčanike bacali u kontejnere. Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasnicima.

"Osim toga oni su, sumnja se, izvršili nekoliko ovih krivičnih djela u poslovnim objektima na kojima su prvo odvaljivali vrata i katance a zatim otuđivali novac i druge stvari", saopšteno je iz policije.

Ovi maloljetnici su uhapšeni prije nekoliko dana, zbog sumnje da su, zajedno sa I.C. (18), 15. marta kod Željezničke stanice u Podgorici pretukli i opljačkali državljanina Grčke.

Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici.

Bonus video: