U maju suđenje policajcima za zlostavljanje mladića u centru Podgorice

Za krivično djelo - zlostavljanje, predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, ukoliko ga je izvršilo službeno lice u vršenju službe
1494 pregleda 1 komentar(a)
Trojica se nagodila, dvojica bi da se sude: Sa snimka, Foto: Screenshot
Trojica se nagodila, dvojica bi da se sude: Sa snimka, Foto: Screenshot

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković za 9. maj zakazao je početak suđenja dvojici policajaca Vukomanu Marašu i Milošu Bečanoviću, optuženima za zlostavljanje tri mladića u centru Podgorice u februaru prošle godine.

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović ranije je prihvatila nagodbu ostale trojice policajaca Mladena Vujovića, Slavka Furtule i Marka Stojanovića koji su se sa tužilaštvom dogovorili da robijaju po dva i po mjeseca zbog zlostavljanja.

Kako Maraš i Bečanović nijesu prihvatili nagodbu i tražili da im se sudi, sutkinja Mijušković Stamatović tražila je izuzeće iz predmeta, a predsjednik suda Zoran Radović je taj zahtjev prihvatio.

Za krivično djelo - zlostavljanje, predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, ukoliko ga je izvršilo službeno lice u vršenju službe.

Službenici policijske Interventne jedinice optuženi su da su 16. februara pretukli J.B., S.N. i M.D.

Nakon što su mediji objavili snimak prebijanja koje su zabilježile sigurnosne kamere, tužilaštvo je pokrenulo postupak, a početak suđenja se odgađao četiri puta zbog pregovora dijela policajaca sa tužilaštvom.

Na snimku se vidi kako policajci rukama i nogama tuku trojicu muškaraca.

Policajci, međutim, tvrde da su ih mladići provocirali, vrijeđali i oglušili se o policijska naređenja i da je tako došlo do konflikta.

Bonus video: