Berane: Požar u radnji Igora Tomkića

"Vijesti" nezvanično saznaju da su angažovana čak četiri vještaka, kako bi se precizno utvrdio uzrok izbijanja požara
17005 pregleda 19 komentar(a)
Izgorjela radnja, Foto: Tufik Softić
Izgorjela radnja, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 28.03.2019. 10:24h

U privatnoj radnji radnji Igora Tomkića, u beranskom naselju Dolac, izbio je požar oko dva sata iza ponoći.

Osnovni državni tužilac i policija obavili su jutros uviđaj, a privedeno je i nekoliko lica, koja su saslušana i nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu.

Prema riječima sagovornika "Vijesti" iz policije, uzrok požara za sada nije poznat i o svemu će se znati više nakon vještačenja.

"Vijesti" nezvanično saznaju da su angažovana čak četiri vještaka, kako bi se precizno utvrdio uzrok izbijanja požara.

Beranac Igor Tomkić ranije ovog mjeseca pretučen je u tom gradu, zbog čega je Milošu Radeviću (25) i Novaku Petriću (19) iz Berana određen pritvor do trideset dana zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i nasilničkog ponašanja.

Slučaj je poprimio veće razmjere zbog činjenice da je Tomkić hrvatske nacionalnosti i da je medijima izjavio da je „već godinu do godinu i po dana trpi maltretiranja grupe mladića iz tog naselja po tom osnovu, kao i da mu upadaju u prodavnicu i nasrću na kuću“.

Opština: Ovo je prevršilo svaku mjeru

Opština Berane najoštrije je osudila sve što se dešava porodici Igora Tomkića.

“Poslednji događaj, na žalost, govori u prilog tezi da institucije državnog sistema ne funkcionišu i da je kriminal postao uobičajena pojava i svakodnevni dekor u našoj državi. Zvuči nevjerovatno da se, poslije svega što se desilo pomenutoj porodici, a sa čim su upoznati i organi koji su dužni i obezbijediti miran život svakom građaninu, ponovo dešavaju scene najbrutalnijeg nasilja i paljenja” . navodi se u saopštenju Opštine Berane.

Dodaje se da je krajnje neprihvatljivo da se Crna Gora i Berane vrlo često pominju po ovakvim i sličnim događajima.

“Ovo je prevršilo svaku mjeru. Pozivamo na odgovornost najodgovornije ljude izUprave policije,tužilaštva i institucija koje su u obavezi da reaguju i spriječe svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da se u 21.vijeku stvara atmosfera nesigurnosti, ugroženosti i straha za sopstveni život.

Opština Berane podsjeća da je ovaj grad u mnogo težim vremenima predstavljao primjer tolerancije, suživota svih vjera i nacija na ovim prostorima.

"Tako mora i ostati, jer miran život bez nasilja i ugrožavanja bezbjednosti moraju biti prioritet u našim borbama za razvoj demokratije. Ne smijemo dozvoliti da grupa kriminalaca, neodgovornih pojedinaca remeti sklad i harmoničan život na ovim prostorima. Otvoreno pozivamo najodgovornije ljude u Upravi policije i tužilaštvu da najhitnije postave pitanje odgovornosti pojedinaca zbog nepreduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. U suprotnom, izražavamo otvorenu sumnju da postoje nečije prljave namjere da ovaj grad predstave u svijetlu netolerancije i nerješavanja problema kriminala. Najoštrije ćemo se, kao lokalna samouprava suprotstaviti takvom načinu plasiranja neistina”, kaže se u saopštenju Opštine Berane.

Opština Berane će, zaključuje se, u okviru svojih zakonskih nadležnosti pružiti maksimalnu pomoć kako bi porodica Tomkić ostala da živi, stvara i radi u našoj sredini.

UP: Uzete izjave od više osoba

Iz Uprave policije je saopšteno da beranska policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama. Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio tužilac. Sa lica mjesta izuzeti su tragovi i predmeti koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. Uviđaju su prisustvovali vještaci pirotehničke i elektro struke, kako bi se utvrdio uzrok požara".

Dodaju da su u CB Berane uzete izjave od više lica i da je u toku kriminalistička obrada predmeta.

"Službenici CB Berane preduzeće aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica kao i na zaštiti I.T. i njegove porodice", zaključuju iz policije.

Bonus video: