U Beranama i Ulcinju zaplijenjeno više od pola kilograma heroina i 170 kg skanka

Rožajac E.M. (36) uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
4851 pregleda 3 komentar(a)
Pronađeni skank, Foto: Uprava policije
Pronađeni skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 01.04.2019. 16:14h

Na teritoriji Berana i Ulcinja zaplijenjena je veća količina heroina i skanka. Rožajac E.M. (36) uhapšen je u Beranama zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane, izvršili pregled vozila marke „Peugeot 307“ kojim je upravljao E.M. (36) iz Rožaja, dok su se u vozilu nalazili N.G. i S.G. Pregledom vozila u rezervnom pneumatiku policijski službenici pronašli su pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine 522,9 grama", saopšteno je iz Uprave policije.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio da se E.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su u akvatorijumu rijeke Bojane, prije zajedničkog ušća, pri crnogorskoj obali pronašli sedam odbačenih velikih putničkih torbi.

"O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka koji su izašli na lice mjesta i zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj izvršili uviđaj. Torbe su sadržale ukupno 143 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 170,25 kg. Policija preduzima neophodne mjere i radnje u cilju pronalaska lica koje je krijumčarilo pronađenu drogu", saopšteno je iz policije.

Pronađeni heroin i skank biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Bonus video: