Podgorica: Uhapšeni otac i sin, sugrađaninu zapalili automobil?

Vatra je u požaru, osim “golfa”, zahvatila i djelimično uništila još dva automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini
5612 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2019. 14:53h

Podgorička policija rasvijetlila je slučaj iz februara ove godine kada je u podgoričkom naselju Stari Aerodrom zapaljen “golf 5” vlasništvo Aleksandra Rakočevića.

Sagovornik Vijesti iz istrage navodi da su zbog ovog djela rano jutros uhapšeni Željko Janković (54) i njegov sin Marko (29).

U požaru 17. februara osim “golfa” vatra je zahvatila i djelimično uništila još dva automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Iz Uprave policije je saopšteno da su zbog podmetanja požara na vozilu uhapšene dvije osobe.

"Službenici podgoričke policije su identifikovali i lišili slobode M.J. (29) i Ž.J. (54), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. Sumnja se da su ova dva lica krivično djelo počinila na način što su se, 16. februara 2019. godine, dovezla vozilom do Cvijetne ulice, gdje je bilo parkirano vozilo marke „VW Golf V“ u vlasništvu A.R, koje su potom, sumnja se, polili zapaljivom tečnošću i inicirali požar nakon čega su se dali u bjekstvo", stoji u saopštenju policije.

Uhapšeni se terete za krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari i uz krivičnu prijavu će biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.