Nove prekršajne prijave protiv članova "Odupri se-97.000"

Iz Uprave policije saopšteno da se ispred prostorija CEDIS-s, 10. aprila 2019. godine, okupila grupa građana bez prethodne prijave javnog okupljanja Centru bezbjednosti Podgorica
1605 pregleda 4 komentar(a)
Blokada zgrade CEDIS-a i EPCG, Foto: Savo Prelević
Blokada zgrade CEDIS-a i EPCG, Foto: Savo Prelević

Policija je podnijela prekršajne prijave protiv aktivista građanskog pokreta "Odupri se-97.000" zbog neprijavljenog javnog okupljanja ispred zgrade CEDIS-a 10. aprila.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, protiv D.Đ. (51), V.L. (53), R.J. (49), M.K. (58) i N.G. (30) Sudu za prekršaje u Podgorici podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupkam zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru, odnosno "drskog ponašanja na javnom mjestu".

"Protiv D.S. (41), D.H. (32), i gore pomenutih lica R.J. i M.K. policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekrašaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja)".

Iz policije je saopšteno da je protiv I.V. (40) policija Sudu za prekršaje pondijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na fizički napada na javnom mjestu.

"Podsjećamo da se ispred prostorija CEDIS-s, 10. aprila 2019. godine, okupila grupa građana bez prethodne prijave javnog okupljanja Centru bezbjednosti Podgorica, iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama", saopšteno je iz policije.

Bonus video: