Ponovo odloženo suđenje pripadnicima kriminalne grupe: Matanović otkazao punomoćje braniocu i angažovao novog

Novinari ni danas nisu prisustvovali odloženom suđenju, baš kao ni trećeg aprila, kada im nije bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu, bez objašnjenja
1160 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje pripadnicima kriminalne grupe, koja je prema navodima optužnice planirala ubistva glavnog specijalnog tužioca i visokih službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost i crnogorske policije, čiji je početak za danas bio zakazan, odložen je za 17. maj u Višem sudu u Podgorici, saznajemo nezvanično. Kao razlog odlaganja je navedeno da je okrivljeni Zlatko Matanović otkazao punomoćje braniocu po službenoj dužnosti i angažovao branioca po izboru, kojem treba vremena da se upozna sa spisima predmeta da bi pripremio odbranu.

Novinari ni danas nisu prisustvovali odloženom suđenju, baš kao ni trećeg aprila, kada im nije bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu, bez objašnjenja.

Na interesovanje “Vijesti” i pitanje upućeno početkom ovog mjeseca, portparol Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović je pojasnila.

"Obavještavamo Vas da u navedenom predmetu nije otvoren glavni pretres, pa samim tim nije ni odlučivano o eventuaonom isključivanju javnosti, već je glavni pretres odložen", kazala je samostalni savjetnik za odnose sa javnošću.

Prema navodima optužnice specijalnog državnog tužioca, okrivljeni Erogen Brajović je od početka 2017. do sredine 2018., organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Stefan Perović, Zlatko Matanović i svjedok saradnik pod pseudonimom Jadranko Jonski.

Kriminalnu grupu koju je organizovao Erogen Brajović, planirala je da ubije braću Vjekoslava i Jugoslava Lambulića zbog sumnje da su naručili ubistvo njegovog rođaka Aleksandra Brajovića. Za ovo ubistvo planirano je da ga izvrši vjedok saradnik Jadranko Jonski.

Bonus video: