Novinari opet nisu mogli u sudnicu

Okrivljeni Zlatko Matanović otkazao punomoćje braniocu po službenoj dužnosti i angažovao branioca po izboru
1227 pregleda 0 komentar(a)
Erogen Brajović kao kandidat za odbornika na izborima u Skadru, Foto: Politiko.al
Erogen Brajović kao kandidat za odbornika na izborima u Skadru, Foto: Politiko.al

Za 17. maj odgođeno je suđenje pripadnicima kriminalne grupe, koja je, prema navodima optužnice, planirala ubistva glavnog specijalnog tužioca i visokih službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost i crnogorske policije, saopšteno je “Vijestima” nezvanično.

To je navodno učinjeno jer je okrivljeni Zlatko Matanović otkazao punomoćje braniocu po službenoj dužnosti i angažovao branioca po izboru, kojem treba vremena da se upozna sa spisima predmeta da bi pripremio odbranu.

Novinarima ni juče nije bilo dozvoljeno da prisustvuju početku suđenja, baš kao ni 3. aprila, kada im nije bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu, bez objašnjenja.

Na interesovanje “Vijesti” i pitanje upućeno početkom ovog mjeseca, portparolka Višeg suda Aida Muzurović tada je pojasnila: “Obavještavamo Vas da u navedenom predmetu nije otvoren glavni pretres, pa samim tim nije ni odlučivano o eventualnom isključivanju javnosti, već je glavni pretres odložen”.

Prema navodima optužnice specijalnog državnog tužioca, Erogen Brajović je početkom 2017. organizovao kriminalnu grupu koja je planirala da ubije i braću Vjekoslava i Jugoslava Lambulića zbog sumnje da su naručili ubistvo njegovog rođaka Aleksandra Brajovića.

Bonus video: