OPROSTIO SE OD OCA

Jovan Vukotić: Svako zna šta mu je činiti

"Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi", piše između ostalog u čitulji Jovana Vukotića
26154 pregleda 7 komentar(a)
Čitulje Jovana i Igora Vukotića, Foto: Vijesti online
Čitulje Jovana i Igora Vukotića, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 23.04.2019. 14:33h

Jedan od navodnih vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić dao je danas čitulju svom ocu Veselinu koji je ubijen u subotu veče u Kotoru i u kojoj navodi da "zna što mu je činiti".

"Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi, svako zna što mu je činiti", piše između ostalog u čitulji Jovana Vukotića, koji je trenutno u zatvoru u Srbiji.

Napisao je i "obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života a život je prolazan".

Čitulju je dao i njegov sin Igor, koji je u bjekstvu.

"Zapamti da nas niko ne može razdvojiti nikad", piše u čitulji Igora Vukotića, koja je objavljena u Danu.

Veselin Vukotić je ubijen u subotu veče ispred kuće u kotorskom naselju Dobrota. Policija još uvijek nije nikoga uhapsila.

Jovica Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov Igor brat je u bjekstvu.

Jovica Vukotić je u septembru prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer ima srpsko državljanstvo. Njega je prije dva mjeseca Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 mjeseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom.

Policija Crne Gore Jovicu i njegovog brata Igora traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Crnogorska policija je protiv Jovana podnijela krivičnu prijavu zbog pokušaja ubistva Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera kojeg policija označava kao jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana.

Igor Vukotić nalazi se u bjekstvu, a njega potražuje crnogorska policija u predmetu koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.

Rat škaljaraca i kavačana počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubistva na obje strane. Do sada je u sukobu klanova ubijeno više od 30 osoba, među kojima i najmanje četiri slučajne žrtve.

Preporučujemo za Vas