U Bijelom Polju i Žabljaku oduzeto oružje i municija

3890 pregleda 2 komentar(a)
Oružje oduzeto na Žabljaku, Foto: Uprava policije
Oružje oduzeto na Žabljaku, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.04.2019. 16:22h

Policija je u Bijelom Polju i Žabljaku pronašla i oduzela više komada oružja i municije u ilegalnom posjedu, a protiv više soba su podnijete krivične prijave.

"Krivičnim prijavama procesuirana su četiri lica, dok je protiv jednog lica podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Osim toga službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su pretresom pronašli i oduzeli dvije puške. Službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, a postupajući po prethodno pribavljenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretrese na pet lokacija koje koriste D.G, V.V, A.V, L.K. i Ž.K. Policija je prilikom ovih pretresa pronašla i oduzela osam pušaka, tri pištolja, revolver, kao i 117 komada municije različitog kalibra. Takođe, ovom prilikom je oduzeta i određena količina bezdimnog baruta i kapisli za punjenje lovačke municije. Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su od D.G. oduzeli pištolj marke „Crvene Zastava“ M-57, cal. 7,62mm za koji D.G. ima oružni list, iz preventivnih razloga", saopšteno je iz policije.

O događajima je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv D.G, V.V, A.V. i L.K. podnesu krivične prijave.

"Protiv Ž.K. će nadležnom sudu biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.K. (31). Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela od V.K. (58), srodnika Ž.K, pušku M-48, lovačku pušku cal. 16mm i municiju, u ileganom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni tužilac", zaključuju iz policije.

Bonus video: