Mandiću i Kneževiću po pet godina zatvora

Šišmakov osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, Popov na 12 godina za ista krivična djela
86150 pregleda 241 komentar(a)
Mandić, Knežević i Čađenović, Foto: SAVO Prelevic
Mandić, Knežević i Čađenović, Foto: SAVO Prelevic
Ažurirano: 09.05.2019. 09:40h

Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao "Državni udar".

Sutkinja Suzana Mugoša je u iznošenju prvostepene presude kazala da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora.

Eduar Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična djela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganaj i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista kjrivična djela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Pratite Live Blog portala Vijesti sa najnovijim informacijama sa izricanja presude.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, na kraju iznošenja završnih riječi, 28. marta, zatražio je da se Šišmakov i Popov kazne maksimalnom kaznom zatvora.

On je za Kneževića predložio blažu, a za Mandića i Čađenovića strože kazne.

Advokati optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora zatražili su oslobađajuće presuda za svoje branjenike.

Oni su kazali da su materijalni dokazi suprotni sa izjavom svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

Bonus video: