Odloženo suđenje za ubistvo Šakovića i Jovanovića: Stigla dva sporazuma za priznanje krivice

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, navedeno je kako je djelovala kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović u bjekstvu, optužen za dvostruko ubistvo
6149 pregleda 3 komentar(a)
Sa mjesta ubistva (arhiva), Foto: Savo Prelević
Sa mjesta ubistva (arhiva), Foto: Savo Prelević

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković odložila je danas na neodređeno vrijeme početak suđenja optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u lokalu „Forum“ u centru Podgorice u martu prošle godine.

Sudija je kazala da je specijalni tužilac Saša Čađenović poslao Višem sudu u Podgorici dva sporazuma za priznanje krivice koji su okrivljeni postigli sa tužilaštvom, o kojima će ovaj sud tek odlučivati. Dodala je da će ona postupati kao sudija u ova dva sporazuma, a nakon toga će se izuzeti iz postupanja u ovom predmetu. Pojasnila je da će novi predsjednik vijeća zakazati termin održavanja glavnog pretresa.

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, navedeno je kako je djelovala kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović u bjekstvu, optužen za dvostruko ubistvo. Prema navodima optužnice, njih dvojica su kao saizvršioci počinili krivično djelo teško ubistvo.

Kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su Janko M. Vukadinović i njegov brat Predrag, Dragoljub B. Ćetković, Kristina Z. Brnović, Lidija V. Bulatović, Tomo M. Orović Đurađ N. Lončar, Miloš Z. Božović, Smail B. Lekić, Arnel E. Mandić, Radoš R. Popović, Lazar R. Raičević, Balša M. Todorović, Željko V. Đukić, Drago B. Vukčević, Aleksandar Z. Dropo, Marko M. Rnković i Filip Z. Sekulić. U optužnici se navodi da je od kraja 2017., pa do kraja septembra 2018., djelovala kriminalna organizacija koju je organizovala nepoznata osoba i Janko Vukadinović koja je imala cilj vršenje krivičnih djela. Vukadinović J. i nepoznata osoba su za sebe odredili da planiraju izvršenja ubistva, otmice, nedozvoljenog držanja oružja i prodaje droge, te da pripadnicima kriminalne organizacije daju naredbe i upustva, te da sami vrbuju članove kriminalne organizacije.

Okrivljeni Marko Č. Jovanović je 31. marta 2018., oko 11 sati u lokalu „Forum“ ubio Šakovića i Jovanovića, u čemu mu je pomogao Predrag Vukadinović. On je iznajmio auto renta kar „citroen“ i predao ga bratu Janku, nakon čega su Jovanović i Janko Vukadinović tim vozilom se kretli kroz Podgoricu kako bi utvrdili gdje se Šaković nalazi i kuda se kreće.

Bonus video: