Brnović: Netačno je da su se inspektori ponašali profesionalno

Iz policije tvrde da su postupali u skladu sa Zakonom nakon što su privremeno oduzeli “audi A6” u kom je kao suvozač bila Brnovićeva supruga
6217 pregleda 2 komentar(a)
Slavko Brnović, Foto: Zoran Đurić
Slavko Brnović, Foto: Zoran Đurić

Kotoranin Slavko Brnović tvrdi da su netačno navodi Uprave policije da su se 22. maja cetinjski inspektori profesionalno ponašali prema njegovoj supruzi Snežani.

On je reagovao na navode iz UP, u kojima iz institucije tvrde da su tog dana postupali u skladu sa Zakonom nakon što su privremeno oduzeli “audi A6” u kom je kao suvozač bila Brnovićeva supruga.

"Netačno je da su bili profesionalni, tri sata smo čekali nekog inspektora i na kraju on nije došao, nego je primio neki policajac. Ona je jedna izašla do njegove kancelarije, jer joj je pozlilo. Taj policajac i prije nego je uzeo podatke od nas pitao je da mu damo broj telefona člana naše porodice, njegovu adresu i da im kažemo gdje se nalazi. Pitao sam ga hoće li on moju suprugu koja je vlasnik vozila da ispituje o vozilu, ili o porodici, jer tvrde da su automobil oduzeli zbog falsifikovanja isprava. To je jedina istina o njihovom profesionalizmu, a sve drugo što su izjavili je laž, jer su i moju suprugu i komšiju koji je vozio na kontrolu o svemu pitali osim o automobilu", rekao je Brnović.

Navode policije da su automobil oduzeli zbog toga što je "u prethodnom periodu, shodno saznanjima, upravljalo i bezbjednosno interesantno lice S.B (ne radi se o Slavku Brnoviću iako su isti inicijali), radi provjera i kriminalističke obrade”, nazvao je glupostima.

"Šta hoće oni, da moj član porodice, iako je bezbjednosno interesantno lice koje niko ne potražuje ne može do kraja života da uđe u moje auto? Da ne smije da ga vozi, ili da bude suvozač? Zamolio bih ministra policije da postavi nekog pametnijeg ko neće pričati ovakve gluposti", rekao je on.

Brnović je ranije optužio cetinjsku policiju da su po nalogu tamošnjeg rukovodioca Igora Popovića maltretirali njegovu suprugu i njihovog komšiju Milenka Kažića, kog je zamolio da iz Barutane, gdje imaju kuću, odveze njegovu suprugu Snežanu Brnović u Kotor na kontrolu.

Kazao je i da ih je cetinjska policija zaustavila u povratku, a nakon toga privela i isljeđivala o članu porodice Brnović. Slavko Brnović je otac Stefana Brnovića, kom se u podgoričkom Višem sudu sudi zbog optužbi da je član kavačkog kriminalnog klana na čijem čelu su navodno Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

Bonus video: