Odbrana traži ukidanje pritvora Kašćelanu

"Za ovo krivično djelo da je organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila zelenaštvom, je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina. Smatram da ne stoje razlozi da se i dalje nalazi u pritvoru”, kazao je advokat Dragoljub Đukanović
5739 pregleda 3 komentar(a)
Slobodan Kašćelan, Foto: Privatna arhiva
Slobodan Kašćelan, Foto: Privatna arhiva

Suđenje okrivljenom Slobodanu Kašćelanu, nije danas održano u Višem sudu u Podgorici zbog nedolaska specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

Advokat Dragoljub Đukanović, branilac optuženog Kašćelana, zatražio je da se njegovom klijentu ukine pritvor, jer se u pritvoru nalazi osam mjeseci.

"Za ovo krivično djelo da je organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila zelenaštvom, je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina. Smatram da ne stoje razlozi da se i dalje nalazi u pritvoru”, kazao je Đukanović.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović će o predlogu odbrane odlučiti do narednog glavnog pretresa 12. jula.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Bonus video: