ODLUKA VIJEĆA VIŠEG SUDA

Odbijena žalba o određivanju ekstradicionog pritvora Sinđeliću

Žalba Sinđelićevog advokata odbijena kao neosnovana
11335 pregleda 19 komentar(a)
Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2019. 15:29h

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je, kao neosnovanu, žalbu advokata Saše Sinđelića o rješenju o određivanju ekstradicionog pritvora, potvrđeno je "Vijestima" iz Višeg suda.

Saši Sinđeliću, svjedoku saradniku u slučaju terorizam u pokušaju, određen je prije nekoliko dana ekstradicioni pritvor.

"Sinđelić je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb koja je raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela teška krađa počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske", navedeno je ranije u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Muzurović je ranije objasnila da pritvor po ovom rješenju može trajati šest mjeseci, s tim što država molilja može tražiti produženje pritvora za još dva mjeseca. 

Sinđelić je, takođe, Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore podnio zahtjev za azil.

"Povodom Vaših pitanja obavještavamo Vas da je lice Saša Sinđelić podnio zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori, dana 01.07.2019. godine. Ovaj zahtjev će se procesuirati u skladu sa odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca („Službeni list CG“ 2/17, 3/19). Takođe, isti će biti i okončan u skladu sa rokovima propisanim pomenutim zakonom", odgovorili su ranije iz MUP-a Televiziji Vijesti.

Preporučujemo za Vas