Sinđeliću ekstradicioni pritvor, uhapšen po potjernici Interpola Zagreb

Potjernica za Sinđelićem je raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu
30112 pregleda 91 komentar(a)
Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2019. 09:46h

Saši Sinđeliću, svjedoku saradniku u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine, određen je ekstradicioni pritvor, potvrdila je za "Vijesti" Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda.

"Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je ekstradicioni pritvor Saši Sinđeliću, zbog postojanja potjernice Interpola", kazala je Muzurović "Vijestima".

Iz Uprave policije je saopšteno da je Sinđelić uhapšen na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb.

Potjernica je, kako navode, raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu, "na koju je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela teška krađa počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske."

Lice je sprovedeno sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Stigao ilegalno u Crnu Goru

Srpski državljanin Saša Sinđelić, nedavno je stigao ilegalno u Crnu Goru, potvrdio je u Skupštini Crne Gore glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Sinđelić je bio svjedok saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma.

Nakon što je u sudu Saša Sinđelić potvrđivao navode optužnice i žestoko se verbalno sukobljavao sa optuženim opozicionarima, Sinđelić je u Beogradu pred TV kamerama saopštio da je status svjedoka saradnika u slučaju državni udar “zaradio” govoreći neistine, a sve kako bi sebe i “prijatelje Srbe” izbavio iz pritvora i Crne Gore.

On je tada ponovio ono što je pričao i na početku slučaja "državni udar”, najprije pred srpskim obavještajcima a potom i pred crnogorskim pravosuđem da je pristao na zahtjev dvojice Rusa da organizuje nenasilnu podršku Srbima iz Crne Gore i da je o svemu obavještavao službenike srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA)...

Nakon što je uhapšen u Crnoj Gori, promijenio je iskaz pa je kazao da su ga ruski nacionalisti angažovali da pronađe ljude koji će na dan parlamentarnih izbora 2016. godine nasilno upasti u Skupštinu Crne Gore, proglasiti pobjedu opozicije i uhapsiti, odnosno ubiti tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Pošto je u emisiji opovrgao sve što je kazao u podgoričkom Višem sudu, na pitanje voditelja zašto je promijenio priču i zašto je u Crnoj Gori pričao drugačije, odgovorio je:

“Da sam rekao bilo šta drugo, ja ne bih stigao do emisije”.

Bonus video: