Nikšić: Oduzeto oružje, municija i minsko - eksplozivna sredstva

Protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
2702 pregleda 0 komentar(a)
Pištolj "glok": Ilustracija, Foto: Shutterstock
Pištolj "glok": Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija je pretresima pronašla i oduzela više komada oružja, municija i minsko - eksplozivna sredstva i djelove od oružja u ilegalnom posjedu.

Kontrolom vozila "citroen C5" kojim je upravljao V.B. (37) iz Nikšića u kome su se nalazila još dvije osobe, pronađen je pištolj "glok“ sa okvirom u kojem se nalazilo 16 komada municije kao i još jedan okvir sa 12 metaka istog kalibra. Na podu ispred sjedišta suvozača pronađena je metalna cijev dužine 50 cm, a iza suvozačevog sjedišta je pronađena i sjekira, saopšteno je iz Uprave polciije.

Protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Nadalje, službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu prethodno pribavljene narebe sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Ć. (69) iz Nikšića kojom prilikom su pronašli i oduzeli: lovački karabin M-48, lovačku pušku marke „Hamerles“ cal. 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra, električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja. Takođe, postupajući po operativnim informacijama i shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu policijski službenici su izvršili i pretres prostorija koje koristi B.Z. (43) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: 35 usporivača za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac", saopšteno je iz Uprave polcije.

Oružje, municija i drugi predmeti biće predmet vještačenja.

Bonus video: