SMATRAJU DA SDT SKREĆE PAŽNJU SA "MILENIJUMSKE PLJAČKE"

DF: Katnić uklanja kriminalne tragove Aca i Blaža Đukanovića, Mićunovića i Kolarevića

Tužilaštvo je, navode iz DF-a, poslalo jasnu poruku da su "braća Đukanović gospodari Crne Gore, i da za njih ne važi nijedan zakon, jer oni donose zakone po svojoj mjeri"
10613 pregleda 6 komentar(a)
Katnić, Foto: Savo Prelević
Katnić, Foto: Savo Prelević

Demokratski front je pozvao Glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, da uhapsi Aca i Blaža Đukanovića, Brana Mićunovića i Edina Kolarevića jer, kako su kazali, cijela Crna Gora zna da su dosad uhapšeni u akcijama "Klap” i “Vardar” samo "kolateral u kriminalnim poslovima Prve familije".

"Današnja pres konferencija SDT-a predstavlja očajnički pokušaj spasavanja od krivične odgovornosti Aca Đukanovića, Blaža Đukanovića, Brana Mićunovića i Edina Kolarevića, koji su ustvari organizatori organizovanih kriminalnih grupa, koje su sudeći po svakodnevnim dokazima koje objavljuje Dejan Lakić oštetili državu nekoliko milijardi evra. I umjesto da Dejanu Lakiću SDT dodijeli status svjedoka saradnika, a u svakom smislu je kredibilniji od Saše Sinđelića, Milivoje Katnić bezuspješno uklanja kriminalne tragove Aca Đukanovića, Blaža Đukanovića, Brana Mićunovića i Edina Kolarevića. Zato ga pozivamo da koliko je danas uhapsi ova pomenuta lica jer čitava Crna Gora zna da su dosad uhapšena lica u akcijama “Klap” i “Vardar” samo kolateral u kriminalnim poslovima Prve familije", saopšteno je iz DF-a.

Današnje, kako su kazali, "izvođenje kata" od strane Katnića predstavlja brutalno izrugivanje pravdi i jasnu poruku da su "braća Đukanović gospodari Crne Gore, i da za njih ne važi nijedan zakon, jer oni donose zakone po svojoj mjeri."

"Tako je SDT u cilju skretanja pažnje sa milenijumske pljačke ove države donio novu Naredbu o proširenju istrage protiv Arona Šaviva i na taj način kompletirao spisak od 10 državljana SAD, Velike Britanije, Rusije, Izreala i Iraka. A pošto ih je označio kao sofisticirane počinioce ostaje nam samo da konstatujemo kako su agenti CIA, FBI, MI-6, Mosada i GRU- a, pokušali državni udar 16.10.2016. koji je zaustavljen samo zahvaljujući Tajnovidcu iz Bajramovice. Zato DF, ako ima prostora, upućuje molbu Milivoju Katniću, da u Naredbu za proširenje istrage ubaci i agente albanskog Sigurimija i rumunske Sekuritatee, kako bi na pokojne Envera Hodžu i Nikolaja Čaušeskua pala udaljena sumnja pala da su bili stvarni sofisticirani organizatori najvećeg krvoprolića u istoriji Crne Gore koje se nikad nije dogodilo", navode iz DF-a.

Sudeći po šemi poslovanja firmi Arona Šaviva koja je predstavljena od strane SDT-a, u DF-u ocjenjuju da ne samo da u njoj nema kriminalnih aktivnosti, već što je, kako su kazali, najbitnije - ne postoji nikakva veza sa DF-om.

"Podsjetićemo javnost da je upravo SDT u toku postupka za tzv. državni udar nekoliko puta izjavio da je DF od Rusa dobio sedamnaest miliona dolara kako bi realizovao rušenje ustavnog poretka. Sad nam Milivoje Katnić otkriva poslovanje Arona Šaviva sa određenim kompanijama iz Češke, Škotske i Sejšela, što je veoma zanimljivo sa aspekta njegovog portfolia, ali postavljamo pitanje kakve to veze ima sa DF-om? I koji je to član DF-a vlasnik of šor računa na Sejšelima ili bilo gdje drugo? A što je najveći paradoks, upravo je taj Aron Šaviv u Crnoj Gori potrošio dvadeset dvije hiljade evra, ali je za razliku od Aca, Blaža, Brana i Edina izgleda platio PDV i nije se radilo o fiktivnim fakturama. Ili je možda Aron Šaviv poslovao sa firmama Prve familije? Znači, od “ruskih” 17 miliona dolara, Šaviv je potrošio samo dvadeset dvije hiljade evra, sram da ga bude. Zato najljubaznije molimo Milivoja Katnića, ako kad dođe do preostalih 16 miliona i 778 hiljada dolara, da nam da naš dio, jer će nam valjati za sljedeći državni udar koji planiramo na dan parlamentranih izbora 2020. godine", navode iz DF-a.

Upravo je, kako su kazali, SDT novim proširenjem istrage protiv Šaviva, pokazao da DF nije učestvovao u organizovanju državnog udara, niti u pranju novca.

"Ali je bilo neophodno da se sve inscenira ne bi li naš politički savez bio zabranjen kao jedina prepreka diktaturi Prve familije. Ali kako to biva u svakoj pravednoj borbi, na kraju će se tvorci ove privatne države i stvarni kreatori državnog udara i pranja milijardi evra udaviti u sopstvenim fiktivnim fakturama", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas