Pretresi u tri grada: Pronađeno oružje, bomba, droga, municija...

U Beranama je izvršen pretres, kako je saopšteno, kuće bezbjednosno interesantnog lica M.R. (38) iz tog grada pri čemu je pronađena i oduzeta automatska puška i okvir u kojem se nalazilo 30 komada municije kalibra 7,62mm
6844 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je na teritoriji Nikšića, Berana i Kolašina pronašla i oduzela više komada oružja, municiju, ručnu bombu, opojnu drogu i druge predmete. Dvije osobe su uhapšene dok je protiv jedne podnijeta krivična prijava.

"Službenici policije u Nikšić su kontrolisali vozilo kojim je upravljao R.N. (40) iz Nikšića i tom prilikom pronašli i oduzeli četiri pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 30 grama kao i dva tzv. džointa. Istog dana, policijski službenici su, po prethodno pribavljenom nalogu nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana koji koristi ovo lice, a kojom prilikom su pronašli i oduzeli: automatsku pušku M70 sa okvirom, 87 komada municije različite vrste i kalibra, tromblonski dodatak za pušku, ručnu bombu, 30 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuna, tzv. džoint i vagu za precizno mjerenje. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se R.N. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave polcije.

U Beranama je izvršen pretres, kako je saopšteno, kuće bezbjednosno interesantnog lica M.R. (38) iz tog grada pri čemu je pronađena i oduzeta automatska puška i okvir u kojem se nalazilo 30 komada municije kalibra 7,62mm.

M.R. je po nalogu tužioca priveden i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Kolašinska policija je, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršila pretres prostorija koje koristi R.V. (67) iz Kolašina. Pretresom su pronađene i oduzete dvije puške, od kojih je jedna lovačka a druga marke M48, i osam patrona municije. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Protiv R.V. podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: