Policijskim vozilom preko pune linije

Crni džip registarskih oznaka “PG MN 134”, koji koristi Uprava policije, snimljen je u saobraćajnom prekršaju 27. jula na putu Cetinje - Budva kako pretiče drugo vozilo, na mjestu gdje to nije dozvoljeno
12737 pregleda 7 komentar(a)
Vozač će biti sankcionisan: Nepropisno preticanje službenim vozilom, Foto: Čitalac "Vijesti"
Vozač će biti sankcionisan: Nepropisno preticanje službenim vozilom, Foto: Čitalac "Vijesti"

Uprava policije kazniće svog službenika koji je prije desetak dana službenim vozilom preticao na punoj iniji.

Crni džip registarskih oznaka “PG MN 134”, koji koristi Uprava policije, snimljen je u saobraćajnom prekršaju 27. jula na putu Cetinje - Budva kako pretiče drugo vozilo, na mjestu gdje to nije dozvoljeno. Iz Uprave policije saopštili su da su utvrdili ko je tog dana upravljao službenim automobilom, ali “Vijestima” nijesu saopštili identitet vozača.

Tvrde i da će policajac biti adekvatno sankcionisan.

“Vozilo je navedenog dana korišćeno u službene potrebe. Međutim policijski službenik koji je upravljao vozilom je počinio saobraćajni prekršaj, te će stoga biti sankcionisan u skladu sa Zakonom”, navodi se u odgovoru.

Saopštili su i da će predmet u vezi sa ovim događajem biti upućen Etičkom odboru policije, dok će “neposredni rukovodilac ovog policijskog službenika” postupiti u skladu sa mišljenjem tog organa. Zloupotrebe službenih vozila nijesu rijetke u praksi službenika državnih organa i institucija.

Od početka godine, preko specijalne linije koju je Vlada Crne Gore otvorila za prijavu zloupotrebe službenog vozila, prijavljeno je šest mogućih zloupotreba.

Jedna od njih odnosila se i na jedno vozilo Uprave policije, ali je utvrđeno da u tom slučaju nije došlo do zloupotrebe.

Od 2013. godine, otkad postoji specijalna linija Vlade Crne Gore, prijavljene su 243 sumnje u zloupotrebu službenih vozila od strane državnih organa ili institucija.

Bonus video: