UBISTVO DJEVOJKE KOD KRUPCA

Maloljetnik osumnjičen da je nanio Nikšićanki više ubodnih rana: Zločin iz strasti?

Beživotno tijelo osamnaestogodišnje djevojke pronađeno je juče oko 19 časova u nikšićkom naselju Kočani, u blizini jezera Krupac. Baković tvrdi da je na nenjom tijelu konstatovano više ubodnih rana
80579 pregleda 0 komentar(a)
Pres Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Pres Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.09.2019. 19:18h

Šesnaestogodišnji Nikšićanin, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio sugrađaku K.R, danas će uz krivičnu biti priveden na saslušanje u Višem državnom tužilaštvu za maloljetnike. To je na današnjoj konferenciji za novinare kazao pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković.

On je kazao da se nakon kriminalističke obrade osumnjičenog stvorio osnov sumnje da je on počinio krivično djelo, koje je viša državni tužilac kvalifikovao kao teško ubistvo.

Baković je kazao da sumnjaju da je zločin počinjen iz strasti, ali da zbog osjetljivosti slučaja gdje je osumnjičen maloljetnik, ne mogu iznisiti više detalja.

Beživotno tijelo osamnaestogodišnje djevojke pronađeno je juče oko 19 časova u nikšićkom naselju Kočani, u blizini jezera Krupac. Baković tvrdi da je na nenjom tijelu konstatovano više ubodnih rana.

“Vijestima” je ranije potvrđeno da je djevojka nestala u četvrtak, a nestanak je prijavila njena majka.

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić kazala je da je državni tužilac izašao je juče na lice mjesta i prisustvovao uviđaju. Tvrdi da je tokom uviđaja obavljeno više istražnih radnji i da je državni tužilac naložio obdukciju tijela preminule.

"Identifikacijom lica za koje postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, utvrđeno je da se radi o maloljetniku. Zbog toga molim za oprez pri izvještavanju o ovom događaju, ali i za razumjevanje što nećemo iznositi više detalja o slučaju", kazala je Ivanović-Đerić.