OSUMNJIČEN ZA PROTIVZAKONITI UTICAJ

Vukčević: Vujošević je dio Kneževićeve organizovane kriminalne grupe

Vujošević je osumnjičen da je izvršio krivično djelo protivzakoniti uticaj, kazala je tužiteljka Vukčević
29737 pregleda 60 komentar(a)
Vukčević, Foto: PR centar
Vukčević, Foto: PR centar
Ažurirano: 16.09.2019. 14:19h

Tužiteljka Lidija Vukčević je navela da je Nenad Vujošević osnovano sumnjiv da je u junu 2018. godine postao član kriminalne organizacije Duška Kneževića

Ona je na konferenciji za medije kazala da je Knežević. sačinio kriminalni plan da preko zaposlenih u VDT-u dobija podatke o postupcima koji su u toku, a koji se vode protiv njega.

"...Pa je V.N. prihvatio da kao sekretar VDT-a stupa u kontakt sa tužiocima i saznaje da li su pokrenuti izviđajni postupci, a posebno u vezi e-commerce servisa, te vrbuje tužioca i nudi im mito, kako ne bi predlagali određivanje pritvora ili ukidanje pritvora gdje je on već određen", rekla je Vukčević.

Vujošević je, prema njenim riječima, osumnjičen da je izvršio krivično djelo protivzakoniti uticaj.

Tužiteljka je navela da je V.N. u avgustu ove godine, postupajući po nalogu D.K. stupio u kontakt sa postupajućim tužiocem, te posredovao da se jedno lice pusti na slobodu i da mu se ne odredi pritvor, iako su za to postojali zakonski uslovi.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je da neće uspjeti da ga diskredituju i pozvao nadležne da utvrde istinu u slučaju optužbi koje je sinoć iznio Duško Knežević.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je više službenika iz državnih institucija je bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su "neki od njih hapšeni, a da da će neki tek biti hapšeni".

Konferenciji prisustvuju vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić i Jovanka Krunić iz SDT-a.

Duško Knežević objavio je sinoć snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

Stanković je za TV Vijesti negirao optužbe koje se mogu čuti na snimku.

Preporučujemo za Vas