Stanković: Vujošević nije moja niti lijeva, niti desna ruka

Stanković je za RTCG rekao da je Vujošević suspendovan odmah nakon što su stvoreni zakonski uslovi za to
19700 pregleda 56 komentar(a)
Stanković na konferenciji Tužilaštva, Foto: Savo Prelević
Stanković na konferenciji Tužilaštva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2019. 20:37h

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković kazao je da optuženi sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, nije njegova niti lijeva, niti desna ruka.

Stanković je u intervjuu za RTCG naveo da je Vujošević "samo obavljao te administrativne poslove".

"Na pitanje da li sam ga ja tu zaposlio, nijesam on je već imao preko dvadesetak godina staža, a ja sam ga zatekao na poziciji višeg državnog sekretara. Niko ni u samom Vrhovnom državnom tužilaštvu nije primljen, a da nije prošao sve provjere, ja nemam te ingerencije", rekao je Stanković.

Stanković je za RTCG rekao i da je Vujošević suspendovan odmah nakon što su stvoreni zakonski uslovi za to, a to je odmah nakon proširenja istrage.

"Radi se o živom predmetu, gdje se vodi istraga ja u vezi sa tim ne mogu da odgovaram na pitanja. Siguran sam da je Specijalno državno tužilaštvo pravovremeno reagovaluo u vezi sa tim."

Upitan da li je u kumovskim odnosima sa Vujoševićem, Stanković je odgovorio negativno.

On je istakao da ni jednog momenta nije imao namjeru da napuštanjem konferencije izbjegne pitanja novinara.

"Postojale su ranije preduzete obaveze, ali i da sam sjedio na konfernciji ne bih mogao da odgovaram na pitanja," rekao je on.

Ponovio je i da nema namjeru da se povlači sa funkcije i da je sve svoje funkcije obavljao na " dostojanstven način", te da se "neće povlačiti pred licem sa potjernice", dodajući da on nije "zec iz gore".

Na pitanje kako tumači to što se u snimku stalno provlači pitanje o davanju novca, kazao je da o tome za sada ne može govoriti.

Bonus video: