Podgorica: Uhapšen osumnjičeni za napad na policajca

Snimak hapšenja osumnjičenog objavljen je na Facebook stranici Podgorički vremeplov.
9359 pregleda 8 komentar(a)
Hapšenje osumnjičenog, Foto: Screenshot
Hapšenje osumnjičenog, Foto: Screenshot
Ažurirano: 10.10.2019. 16:39h

Policija je uhapsila R.D. zbog, kako je saopšteno, napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Incident se dogodio u srijedu u ulici Muharema Asovića, u podgoričkom naselju Konik.

Snimak hapšenja osumnjičenog objavljen je na Facebook stranici Podgorički vremeplov.

“Policija tvrdi da je riječ o odbijanju naređenja i opiranju hapšenju. Snimak je poslao brat osobe koja je uhapšena, koji tvrdi da su upali na privatni posjed bez razloga”, navedeno je u opisu videa.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici u ulici Muharema Asovića kontrolisali vozilo bez registarskih oznaka kojim je upravljalo nepoznato lice.

"Policijski službenici su prišli vozilu radi kontrole i legitimisanja lica kada je prišao R.D. i poliicjskim službencima uputio uvrjedljive riječi. On je upozoren od strane policijskog službenika da se udalji po čemu nije postupio nakon čega je odbio da postupi i po izdatom naređenju. R.D. je nakon toga otvorenom šakom udario policijskog službenika u predjelu glavu. U cilju savladavanja aktivnog otpora i odbijanja napada od sebe policijski službenik je upotrijebio sredstva prinude prilikom čega je R.D. zadobio povrede", saopšteno je iz policije.

Dodaju da je osumnjičeni uhapšen i doveden u službene prostorije policije gdje mu je ukazana ljekarska pomoć od strane službenika Hitne medicinske pomoći.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.D. liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti a protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru. Shodno zakonskoj proceduri o upotrebi sredstava prinude obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju.

Bonus video: