Pomagao Vujačiću da se krije?

Podgoričanin Rade Popović uhapšen zbog sumnje da je prije i nakon ubistva pružao logističku podršku egzekutoru sugrađanina Mila Ilića
19441 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2019. 09:22h

Podgoričanin Rade Popović uhapšen je juče ujutro zbog sumnje da je prije i nakon ubistva pružao logističku podršku egzekutoru sugrađanina Mila Ilića (28).

Navodno, on je povezan sa podgoričkim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, a osumnjičenom za ubistvo pomagao je da se krije i da pobjegne nakon te likvidacije.

Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva tragaju za još dvije osobe.

Konferencija za medije SDT-a biće održana danas.

Sa ubistvom Ilića srpska policija u junu je povezala Podgoričanina Marjana Vujačića (34), uhapšenog 12. juna u Novom Sadu.

Njegovom navodnom pomagaču lisice na ruke stavljene su juče oko 8.30 sati, u kafiću u Ulici Miljana Vukova, odmah nakon što je ušao unutra i sjeo za sto.

“Muškarac obučen u farmerke i plavu jaknu, sa bijelim kačketom na glavi, sjeo je za sto, i odmah za njim u lokal su ušli naoružani policajci, opkolili ga i izveli sa rukama vezanim lisicama na leđima. Sve nije trajalo ni minut”, kazao je jedan od očevidaca.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja pješice su odveli Podgoričanina do njegovog “golfa” parkiranog na obližnjem parkingu i pregledali vozilo.

Za to vrijeme, desetak inspektora i operativaca tog Odjeljenja obezbjeđivalo je uhapšenog i svoje kolege koje su ga čuvale.

Inspektori su Popovića potom smjestili na zadnje sjedište njegovog “golfa”, kojim su ga i odvezli u prostorije SPO.

Automobil u kojem su, osim uhapšenog, bila tri inspektora, službenim automobilima obezbjeđivale su njihove kolege.

Gotovo istovremeno dok je u centru glavnog grada trajala akcija, inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja pretresli su iznajmljeni stan tog Podgoričanina, u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Stanarima ulaza pokazivali su njegovu fotografiju, tražeći informacije o tome koliko je često i sa kim Popović dolazio u iznajmljeni stan.

“Vijestima” je rečeno da su ih inspektori upozorili da im je u ulazu “boravio opasan kriminalac”.

Nakon što je Podgoričanin priveden u policijske prostorije, inspektori su pretresli njegove i stanove njegove porodice u Podgorici i Budvi.

Tokom dana, u ta dva grada, pripadnici SPO pretresli su više osoba bliskih uhapšenom Podgoričaninu, ali i navodnim članovima škaljarskog kriminalnog klana iz Podgorice i Budve.

“Vijestima” je iz vrha Uprave policije nezvanično rečeno da od avgusta nadziru kretanje osoba koje su označene kao pomagači u ubistvima Ilića i njegovog sugrađanina Veselina Kalezića.

Ilić je ubijen 29. aprila u glavnom gradu. Nadzorne kamere sa obližnjeg objekta zabilježile su muškarca koji bježi nakon ubistva.

Kalezić, navodni vođa podgoričkog ogranka kavačkog kriminalnog klana, izrešetan je 19. novembra 2018. godine u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Srpska policija je kao osumnjičenog za ta ubistva označila Vujačića, koji negira krivicu.

Dva dana nakon što je 12. juna uhapšen u Novom Sadu, iz srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da, osim za ubistvo Jugoslava Cvetanovića (30), 27. septembra 2017. godine u Vranju, Vujačića sumnjiče za još tri ubistva - dva u Podgorici i jedno u Holandiji.

Sredinom septembra Specijalno državno tužilaštvo tražilo je od srpskih kolega da im za potrebe DNK vještačenja dostave Vujačićev bris.

To je ranije “Vijestima” potvrdio njegov branilac, advokat Borivoje Borović, dodajući da to nije jedina zamolnica koja je stigla od crnogorskih nadležnih organa i da je prije toga zbog antropološkog vještačenja obavljeno fotografisanje njegovog klijenta.

“Prije nekoliko dana došao je vještak Nemanja Radojević iz Crne Gore, koji ga je fotografisao iz svih pozicija i koji će na osnovu video-zapisa koji postoji u Crnoj Gori, pokušati da obavi antropološko vještačenje, odnosno da li osoba sa snimka odgovara njemu”, rekao je Borović.

Advokat je tada tvrdio da njegov klijent nije saslušavan zbog ubistava u Crnoj Gori, ali i da mu je rekao da je u Novom Sadu preživio policijsku torturu tokom koje je od njega traženo da prizna ubistva.

Bonus video: