NEGIRALI SLUČAJ NAVODNOG REKETIRANJA INVESTITORA

Bošković i Juretić: Sve je namještaljka, nijesmo bili na dužnosti

Juretić je kazao da nadležni treba da ispitaju slučaj do detalja
25041 pregleda 51 komentar(a)
Sa snimka emitovanog u "Načisto"
Sa snimka emitovanog u "Načisto"
Ažurirano: 02.11.2019. 09:19h

Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić smatraju da im je slučaj navodnog reketiranja investitora u Budvi namješten i da su snimci, kako kažu, „ispresijecani“.

Snimak je emitovan u četvrtak veče u emisiji "Načisto", na TV Vijesti >>>

Bošković je kazao "Pobjedi" da zna da je sve namještaljka i da zna zbog čega se „onaj čovjek ponaša onako i sa kojim motivacijama dolazi“.

"Niko njemu ništa nije tražio, snimci su svi ispresijecani, tehnički nema uslov da bude tako prihvaćeno. S druge strane ima li neko pravo da vas snima, vašu privatnost. Nijesmo bili na službenoj dužnosti nego je to bilo privatno tamo gdje ja živim", kazao je Bošković.

Dodao je i da je sada skeptičan kada sa bilo kim razgovara telefonom.

"Ova prisluškivanja i ove stvari su uslovili da nemam komoditeta i koncentraciju da govorim nešto o nečemu što ima ozbiljnu konotaciju. Ima tu detalja da bi se moglo i objasniti i obrazložiti. Ja sam bio čovjek potpuno komotan, liberalan po svim ponašanjima dok nije ovo počelo da se manifestuje na ovaj način. Sad sam dobio paranoju da se oslobodim i pričam sa nekim o nečemu da on to ne bi na svoj način predstavio", istakao je Bošković.

Tvrdi da je Nenezić na snimku citirao jednu verziju povezanu sa njim iz svojih potreba sa svojim obrazloženjima, i to je predstavio kao poslovni razlog.

"I svi mi imamo pravo, da prepoznamo nešto kao mogućnost za poslovnu saradnju i pitanje je nešeg senzibiliteta koliko smo mi suptilni da to odvojimo od nadležnosti. Zbog povjerenja u nekog došao sam u ovu situaciju. Ali taj čovjek sve vrijeme ima drugu namjeru i on nije ugrožen, uopšte nije neko ko je naivan", ističe Bošković, dodajući da je taj čovjek imao namjeru i da je s tom namjerom i realizovao to što je htio.

Bošković tvrdi kako je bio ucjenjivan.

"Ucjenjivali su me tamo, tražili od mene da propuštam to što su gradili neke objekte. Ali, ja sam im rekao: „Momci ako imate potrebu vi iskoristite sve to što imate tamo“, ali nijesam znao da je to ovoliko i ovako", naglasio je Bošković.

Kaže i kako nije sam nije sam i da „tu postoji ekipa“.

"Ovo je nešto što nije preporučljivo nikome. Sad treba da branim neku sliku koja je na svoj način napadnuta opravdano. Tamo jedan detalj nije efektuiran, a to je da tamo nije bilo para, to je samo moja torbica i moja pare", istakao je Bošković.

Kategoričan je da je afera proizvod toga što je odbijao da povuče prijavu protiv ljudi koji navodno stoje iza ovog snimka.

Kaže i da je znao da postoji taj kompromitujući materijal i pita zašto mediji otvaraju tu aferu, ako „policija i Tužilaštvo nijesu pokrenuli postupak“.

I Vladan Juretić tvrdi da nije kriv i dodaje da nadležni treba da ispitaju slučaj do detalja, piše "Pobjeda".

"Pozivam ih da postupaju po svojoj dužnosti i da detaljno ispitaju slučaj. Ja sam na raspolaganju i nikakve tu moje krivice nema. Nema nikakve zloupotreba, ali neka nadležni organi sve ispitaju, oni su pet mjeseci vodili postupak i nije se ništa moglo dokazati. Sve je namještaljka", tvrdi Juretić.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je ostavku na tu funkciju nakon što je preksinoć objavljen snimak..

Premijer Duško Marković juče je poručio da je policija u slučaju korupcije u MORT-u postupala zakonito, ali da je izostala efikasna akcija tužilaštva

Tužilaštvo je formiralo predmete o dva inspektora, a vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je zatražio hitno dostavljanje izvještaja.

Preporučujemo za Vas