Kotorsko tužilaštvo istražuje kako je zatvorenik napravio eksplicitne fotografije

"Radi zaštite od objelodanjivanja podataka koji se odnose na sadržinu preduzetih radnji u predkrivičnom postupku i dokaza prikupljenih izviđajem, nijesmo u mogućnosti da Vam odgovorimo na pitanja od kojih lica su prikupljena obavještenja, koje su radnje preduzete, te o sadržini prikupljenih dokaza"
9787 pregleda 0 komentar(a)
Sporna fotografija, Foto: Facebook
Sporna fotografija, Foto: Facebook

Kotorsko Osnovno državno tužilaštvo ispituje zbivanja u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru, kako bi utvrdilo da li je neko počinio krivično djelo, omogućavajući zatvoreniku Đ. P. da na Odljenje sudske medicine uvede dvije djevojke, fotografiše se sa njima i eksplicitne zajedničke snimke objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Dežurni tužilac obaviješten je o navedenom događaju od strane službenika UP OB Kotor i da je naložio preduzimanje određenih radnji, kako bi se utvrdilo da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Radi zaštite od objelodanjivanja podataka koji se odnose na sadržinu preduzetih radnji u predkrivičnom postupku i dokaza prikupljenih izviđajem, nijesmo u mogućnosti da Vam odgovorimo na pitanja od kojih lica su prikupljena obavještenja, koje su radnje preduzete, te o sadržini prikupljenih dokaza", odgovorila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

Bonus video: