Milošević u samici i pod video-nadzorom

Nakon što su kosovske vlasti izručile Podgoričanina optuženog za više krivičnih djela
27689 pregleda 1 komentar(a)
Hapšenje Maria Miloševića, Foto: Uprava policije
Hapšenje Maria Miloševića, Foto: Uprava policije

Zatvorske vlasti smjestile su Maria Miloševića (38) u samicu Kazneno-popravnog doma, koja je obezbijeđena i video-nadzorom.

To je “Vijestima” rekao sagovornik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, objašnjavajući da je u Milošević u posebnom, disciplinskom odjeljenju u kom su pojačane mjere bezbjednosti.

U tom dijelu Milošević će robijati petomjesečnu kaznu na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Milošević je prije par dana iz kosovskog zatvora izručen Crnoj Gori koja ga je potraživala radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih djela i krivičnog djela - teško ubistvo.

Miloševića su crnogorske vlasti međunarodnom potjernicom najprije potraživale zbog osnovane sumnje da je sa Igorom Mašanovićem i Vukotom Vujačićem, učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića na Cetinju, 10. oktobra 2016.

Tridesetosmogodišnjak je potom osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Miodraga Kruščića u Podgorici i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Milošević je uhapšen sredinom jula prošle godine na Kosovu, po potjernici Interpola Podgorica. Tada je iz crnogorske policije saopšteno da je on lišen slobode zahvaljujući zajedničkoj akciji dvaju policija.

Sa njim je uhapšen i Đorđe Pavićević.

Iz crnogorske policije tada su saopštili da su u akciji hapšenja Miloševića zatekli naoružanog: “Dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge”, saopšteno je iz Uprave policije 18. jula 2018. godine

U optužnici za ubistvo Đuričkovića na Cetinju, navodi se da je smrtonosne hice ispalio Mašanović, a da je Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

Prema tom dokumentu, Mašanović je 10. oktobra 2016. s umišljajem ubio Đuričkovića i doveo u opasnost život Milorada Radulovića, koristeći ilegalno oružje.

“Milošević je... dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje krivičnog djela. Vujačić je nakon toga... kupio ‘reno megan’”, piše u optužnici.

Navodi se da su dan kasnije, Mašanović i Vujačić pratili kretanje Đuričkovića - u cilju nalaženja “pogodnog mjesta da ga liše života”.

“Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo ‘tiguan’, a Radulović na mjesto suvozača... Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, Vujačić je ‘reno meganom’ ušao u suprotnu kolovoznu traku.

Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo nakon čega je Mašanović s mjesta suvozača iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu”, navodi se u tužilačkom aktu.

U naredbi za sprovođenje istrage o ubistvu Kruščića, piše da je Milošević ispalio hice u podgoričkog ugostitelja.

Navodi se da se neposredno pred likvidaciju, Cetinjanin Filip Knežević vozilom “pasat” kretao po planiranoj maršruti za bijeg, kako bi utvrdio ima li nepredviđenih prepreka na putu i bio je prethodnica za bjekstvo nakon izvršenog krivičnog djela.

Dok je Knežević kružio “pasatom”, objašnjava se da su za to vrijeme, ukradenim “golfom” Mario Milošević i Goran Rakočević došli iza zgrade u Ulici doktora Ibrahima Koristovića, a u kojoj je - u lokalu Palata, sjedio Kruščić:

“Gdje je okrivljeni Milošević izašao iz vozila noseći silikonsku masku na glavi kako bi se osigurao da ne bude prepoznat, a zatim prošao kroz prolaz zgrade, te je tako neopaženo s leđa prišao Kruščiću i... iz pištolja ‘glock 17’ ispalio više projektila, nanoseći mu teške i po život opasne povrede”, piše u spisima Višeg državnog tužilaštva.

Navodi se da je potom otrčao do automobila i dao se u bjekstvo.

Filip Bešović se, kako piše u dokumentima tužilaštva, sumnjiči da je organizovao kriminalno udruženje radi realizacije kriminalnog plana - ubistva Kruščića i napada na Oliveru Lakić.

Bonus video: