URA osudila napad na novinara Dan-a: Kukavički, u maniru Đukanovićevih prijatelja

Oni ističu i da se nastavlja praksa napada na novinare i gušenja slobode javne riječi i da nema ni "najmanje volje od strane vlasti da se takvo bolesno stanje iz društva iskorijeni"
2090 pregleda 3 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA

Građanski pokret URA oštro je osudio napad na novinara redakcije “Dan”, Vladimira Otaševića, od strane obezbjeđenja crnogorskog biznismena Zorana Ćoća Bećirovića.

“To je manir svih prijatelja predsjednika DPS-a, Mila Đukanovića, da plaćenim batinašima zastrašuju sve one koji se drznu da pišu o njihovim poslovima i istražuju brojne kontroverze. Isti slučaj je i sa jučerašnjim incidentom, gdje je u cilju pukog zastrašivanja napadnut novinar jedne medijske kuće, na kukavički način, od strane čovjeka koji bi trebao da štiti zakon i u prisustvu čovjeka koji bi trebao za to da kažnjava. To je današnja zarobljena Crna Gora”, ukazali su u pokretu URA.

Oni ističu i da se nastavlja praksa napada na novinare i gušenja slobode javne riječi i da nema ni "najmanje volje od strane vlasti da se takvo bolesno stanje iz društva iskorijeni."

"Gdje je Vlada da osudi ovakav čin, gdje su sada briga za slobodu medija i spremnost da se iskorači i stane na kraj sa ovakvim bolestima društva", pitaju iz URA.

Tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je juče novinara "Dana” Vladimira Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića kako kupuju mobilni telefon, piše ovaj list.

Dan ističe da je napadu svjedočio viši državni tužilac Miloš Šoškić, koji je mirno posmatrao napad na novinara.

“Očigledno živimo u paralelnim univerzumima, pa za DPS, njihove prijatelje i tajkune, ne bi bilo ništa čudno da se i tužilac pridružio napadu na novinara, umjesto što je nijemo posmatrao isti, dok je za slobodnu Crnu Goru njegov pasivan odnos i ćutanje još veći kukavičluk od navedenog napada”, istakli su u pokretu URA.

Bonus video: