Da li je Memić prošao vozilom pred kuće Rakočevića?

Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. godine Kujovića udario automobilom regionalnom putu Slijepač most - Pljevlja, dok je policajac pokušavao da zaustavi vozilo radi kontrole, a zatim pobjegao
2595 pregleda 0 komentar(a)
Memića dovode na suđenje (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Memića dovode na suđenje (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljski Viši sud je naložio dopunsko vještačenje trasologa koji će na osnovu video snimaka sa kuće Rakočević iz Tomaševa, utvrditi da li je vozilo “golf 2” isto vozilo koje su srpski državni organi predali Crnoj Gori, te da je to vozilo pripada Brodarevcu Enisu Memiću.

To je saopšteno danas u Višem sudu, pred kojim Memić odgovara zbog teškog ubistva policajca Ifrana Kujovića, 22. jula 2015. godine.

Memića optužnica tereti da je bijelim vozilom marke “golf 2” prošao kroz Tomaševo i usmrtio policajca Kujovića, a potom pobjegao sa lica mjesta.

Na video snimcima sa benzinske pumpe “Lukoil”, koji su danas prezentovani u sudnici vidi se kako oko 18.34 minuta iz pravca Bijelog Polja prema Prijepolju, prvo pristiže crni “golf 3”, a par minuta kasnije bijeli “golf 2”, a potom se vidi kako se vozila udaljavaju prema graničnom prelazu Dobrakovo.

Optuženi je ranije, negirajući krivicu, tvrdio da se tog dana iz Podgorice prema Prijepolju nije vraćao magistralnim putem Bijelo Polje - Pavino Polje, već da je kao suvozač sa bratom išao preko Dobrakova, kao i da je sami granični prelaz prešao pješke, da ga ne bi evidentirali zbog opasnosti da ga uhapse.

Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. godine Kujovića udario automobilom regionalnom putu Slijepač most - Pljevlja, dok je policajac pokušavao da zaustavi vozilo radi kontrole, a zatim pobjegao.

Suđenje se nastavlja 13. januara.

Bonus video: