Nikšićanin osumnjičen za pljačku kladionice: Za bijeg do Podgorice prijetio taksisti?

Stefan Cakić (22) iz Nikšića je uhapšen i kod njega je pronađen pištolj za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i ukradeni novac
17908 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2019. 16:18h

Nikšićanina Stefana Cakića osumnjičenog za pljačku kladionice u gradu pod Trebjesom (22) danilovgradska policija pronašla je u prtljažniku taksi vozila kojim je upravaljao Ž.V.

Policajci su automobil zasutavili na putu Nikšić – Danilovgrad u mjestu Branelovica, a potom uhapsili Cakića koji je u gepeku bio naoružan.

Iz Uprave policije je saopšteno da je kod njega pronađen pištolj za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i ukradeni novac.

Sumnja se da je Cakić uz prijetnju pištoljem iz sportske kladionice ukrao novac.

"Nakon toga, S.C. je, uz prijetnju ovim vatrenim oružjem prinudio vozača taksi vozila Ž.V. da ga odveze u Podgoricu. Takođe, sumnja se i da je S.C. u prethodnom periodu otuđio veću količinu novca i iz više registarskih kasa iz jednog marketa, na taj način počinivši krivično djelo teška krađa. S.C. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo, krivično djelo teška krađa i krivično djelo prinuda".

Uhapšen i osumnjičeni za razbojništvo

U odvojenom slučaju, policija je u Nikšiću identifikovala i pronašla i lice K.K. (35) za koje se sumnja da je izvršio krivično djelo razbojništvo na štetu jednog marketa u Nikšiću, uz prijetnje i upotrebu sile prema M.B., zaposlenom licu u ovom objektu, kojom prilikom je i nanio povredu. K.K. je lišen slobode i njemu je određeno zadržavnje do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Bonus video: