Sljedeće sedmice će se znati hoće li Stanković odlučivati o izuzeću Katnića iz predmeta protiv Vujoševića

Ukoliko se na sjednici VDT-a prihvati zahtjev branioca uhapšenog sekretara VDT-a Nenada Vujoševića, Stanković će ovlastiti svog zamjenika da donese odluku o izućeću Katnića
2899 pregleda 2 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) sljedeće sedmice odlučiće da li će vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković odlučivati o zahtjevu za izuzeće Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, u predmetu protiv bivšeg, osumnjičenog sekretara državnog tužilaštva Nenada Vujoševića.

Katnić je u tom slučaju trebalo da sasluša Stankovića u svojstvu svjedoka, ali je to obustavljeno nakon što su njegovo izuzeće tražili advokati Borivoje Borović i Zdravko Đukanović.

Borović zastupa Vujoševića, a Đukanović biznismena Duška Kneževića. Borović je tražio da se iz odlučivanja o njihovom zahtjevu izuzme Stanković, koji treba da bude saslušan, a kao vd vrhovnog državnog tužioca odlučuje o izuzeću Katnića.

Ukoliko se na sjednici VDT-a prihvati zahtjev branioca uhapšenog sekretara VDT-a Nenada Vujoševića, Stanković će ovlastiti svog zamjenika da donese odluku o izućeću Katnića.

Vujošević je osumnjičen da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu predsjednik Atlas grupe - Knežević.

"U Skladu sa Zakonom o državnom tužilaštvu, o zahtjevima na koje se odnose Vaša pitanja odlučuje sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva koja će biti održana tokom naredne sedmice", odgovorili su iz VDT na pitanja Vijesti.

Borović je prije nekoliko dana novinarima objasnio da je sa kolegom tražio i izuzeće Stankovića, koji bi po hijerarhiji morao da odlučuje o zahtjevu za izuzeće Katnića...

Knežević je ranije objavio telefonske razgovore sa Vujoševićem, tokom kojih je ovaj tvrdio da je davao mito Stankoviću, ali je pred istražiteljima to demantovao. Rekao je da na taj način samo "zamajavo" Kneževića, jer mu je bio dužan novac koji je pozajmio zbog liječenja.

Bonus video: