Katnić će, ipak, saslušavati Stankovića

“Sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva donijela je rješenje, kojim se odbija kao neosnovan, zahtjev advokata Đukanovića i Borovića za izuzeće Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva”, piše u odgovoru Vrhovnog tužilaštva “Vijestima”
3080 pregleda 3 komentar(a)
Katnić i Stanković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Katnić i Stanković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saslušaće V.D. Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića u predmetu, koji se vodi protiv sekretara Tužilaštva Nenada Nena Vujoševića.

To je odlučeno na sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva, gdje je kao neosnovan ocijenjen zahtjev advokata Zdravka Đukanovića i Borivoja Borovića za izuzeće GST-a u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva.

“Sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva donijela je rješenje, kojim se odbija kao neosnovan, zahtjev advokata Đukanovića i Borovića za izuzeće Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva”, piše u odgovoru Vrhovnog tužilaštva “Vijestima”.

Na sjednici je, takođe, odbijen i zahtjev advokata Đukanovića i Borovića, za izuzeće Stankovića u istrazi predmeta pred Specijalim tužilaštvom.

Međutim, na sjednici je usvojen zahtjev Stankovića za njegovo izuzeće kao Vrhovnog tužioca u donošenju odluke o zahtjevu advokata osumnjičenog sekretara Nenada Vujoševića.

GST je 10. decembra trebalo da sasluša Stankovića u svojstvu svjedoka, ali je taj dio postupka obustavljen jer su advokati tražili izuzeće Katnića.

Dan ranije je GST potvrdio da će on lično saslušati Stankovića, ali ukoliko u nekom trenutku osjeti “emociju ili empatiju” saslušanje će povjeriti nekom drugom kolegi iz Specijalnog tužilaštva.

Do isptšitivanja nije ni došlo jer su advokat Borović, koji zastupa Vujoševića, i Đukanović branilac optuženog biznismena Duška Kneževića, tražili izuzeće GST-a.

Sekretar Tužilaštva uhapšen je 20. septembra kada je Knežević objavio telefonske snimke njihovih razgovora, tokom kojih je biznismen tvrdio da je preko Vujoševića, navodno, davao mito Stankoviću.

Nakon hapšenja, Vujošević je to demantovao tvrdeći da je tako samo zamajavao Kneževića, jer mu je bio dužan novac koji mu je biznismen pozajmio za liječenje.

Bonus video: