Ponovo odloženo suđenje Žarku Pavićeviću

Optuženi su da su zloupotrebom položaja 2011. godine u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora ošetetili Poštu Crne Gore za 2.247.882, 40 eura
1807 pregleda 1 komentar(a)
Pavićević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Pavićević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Suđenje Žarku Pavićeviću, bivšem čelniku barske Opštine i predsjedniku borda direktora preduzeća Zavoda za izgradnju Bara (ZIB), ponovo je odloženo danas, zbog opravdanog odsustva advokata Dražena Medojevića.

Sudija podgoričkog Višeg suda Dragoje Jović zakazao je novo ročište za 6. februar.

Medojević je zastupao bivšu izvršnoj direktorici barskog preduzeća Danijelu Krković, kojoj se, kao i procjenitelju Rafailu Vreteničiću, sudi u istom postupku.

Njih troje su optuženi da su zloupotrebom položaja 2011. godine u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora ošetetili Poštu Crne Gore za 2.247.882, 40 eura.

Prema navodima optužnice, Pavićević je počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi, a Krković i Vreteničić za krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u provredi putem pomaganja. Prema navodima optužnice, iako ugovorena poslovno stambena zgrada u planiranom roku nije završena, okrivljeni Pavićević je Krkovićkoj dao usmeni nalog da zaključi Aneks ugovora. Krković je sa preduzećem "USEFA" zaključila Ugovor od 25. 02. 2011. koji se odnosi na zajedničku izgradnju istog stambeno - poslovnog objekta.

Dodaje se da je prikrivala činjenicu, te da odgovorna lica u "Pošti" CG nijesu imala saznanja za ugovorni odnos između "ZIB-a" Bar i "Usefa".

Bonus video: