Dvoipogodišnja djevojčica stradala u požaru na Lovanji

Vatra koja je izbila iz za sada zvanično neutvrđenih razloga potpuno je uništila jednu veliku stambenu zgradu u kojoj je stradalo i dijete
34916 pregleda 5 komentar(a)
Vatrogasci na mjestu nesreće u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Vatrogasci na mjestu nesreće u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.12.2019. 15:00h

Dvoipogodišnja djevojčica izgubila je život u požaru koji je danas oko 10:40 časova izbio u neformalnom romskom naselju Lovanja u opštini Kotor, a koje se nalazi u polju u blizini aerodroma Tivat.

Vatra koja je izbila iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, potpuno je uništila jednu veliku stambenu baraku u kojoj je stradalo i dijete. Nošena jakom burom i pospješena činjenicom da su sve barake na Lovanji od drveta i drugog lako gorivog materijala, vatra se razbuktala za samo par minuta, tako da je, kada su prvi spasioci stigli na lice mjesta, već bilo nemoguće obuzdati.

Mjesto požara u naselju Lovanja
Mjesto požara u naselju Lovanja(Foto: SZS Tivat)

Prvo vozilo Službe zaštite i spađavanja Tivat kojoj je upućen poziv za pomoć, na lice mjesta stiglo je za samo 3 minuta i 31 sekundu od poziva, ali su vatrogasci tamo već zatekli požar u razbuktaloj fazi i plamene jezike koji su se dizali i desetak metara u vis iz zapaljene barake.

Barbiću se ukazuje pomoć
Barbiću se ukazuje pomoć(Foto: Siniša Luković)

Uprkos ogromnoj količini gustog crnog dima i visokoj tempereturi, tivatski vatrogasci uletjeli su u zapaljenu baraku, ali svi njihovi napori da pronađu dijete i izbave ga, bili su na žalost uzaludni. U pokušaju da spasi djevojčicu, lakše povrede je zadobio komandir Slušbe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić kome je na licu mjesta pomoć ukazala ekipa Hitne medicinske pomočći koja je zajedno sa policijom, takođe odmah pohitala na mjesto nesreće. U gašenju požara učestvovale su ekipe Službi zaštite iz Kotora i Tivata, pripadnici DVD Krtoli iz Radovića, Dobrovoljnog vatrpgasnog voda iz Tivta te vatrogasci sa aerodroma Tivat, ali uprkos najvećim njihovim naporima, jedna ljudski život je na žalost izgubljen. Vatra se sa zapaljene barake proširila i na dio deponije sekundarnog materijala koja se nalazi u blizini romskog naselja na Lovanji, pa su kotorski vatrogasci iz pomoć tamošnjeg Komunalnog preduzeća, nastavili sa njenim gašenjem, a na terenu je bila i Komunalna policija Opštine Kotor. Uvižaj na poćarištu obavio je osnovni državni tušilac iz Kotora Siniša Milić i ekipa kriminalističke policije OB Kotor.

Mjesto nesreće obišli su i gradonačenici Tivta Siniša Kusovac i Kotora Željko Aprcović kao i predstavnici kotorskog Centra za scojialni rad koji su najavili da će se pružiti najneophodnija pomoć i obezbijdeiti krov nad glavom za porodice čija je baraka izgorela.

Bonus video: