Šaranović ne poštuje odluku suda

"Odluke kojima ih novčano kažnjava. Na ovaj morbidni postupak, koji je u duhu svih prethodnih, odgovoriće se novim talasom i novim dvocifrenim brojem tužbi... Dok Šaranović sprovodi torturu nad zaposlenima i ne poštuje pravosnažne presude, resorni ministar Damir Šehović i Vlada se ne oglašavaju, očigledno aminujući bezakonje na Policijskoj akademiji"
10965 pregleda 1 komentar(a)
Boban Šaranović, Foto: Boris Pejović
Boban Šaranović, Foto: Boris Pejović

Četiri nastavnika Policijske akademije Svetomir Knežević, Damir Zejnilović, Žarko Mrdović i Radovan Popović ponovo su suspendovani odlukom direktora te obrazovne ustanove, iako je sud odlučio da ih vrati na posao.

Oni su za "Vijesti" kazali da su se poslednjeg dana prošle godine, nakon pravosznažnosti presude da su nezakonito suspendovani, vratili na posao odlukom direktora Bobana Šaranovića.

Tvrde da ih je na kapiji dočekao novogodišnji poklon - novo rješenje o suspenziji, donijeto iz istog razloga kao i prethodno.

"Bez obzira na pravosnažnu presudu koja bi za sve morala biti obavezujuća, i koja je za Šaranovića samo neprijatna okolnost koja ga je primorala da donese novo rješenje. Ne može sud donositi pravosnažnih presuda koliko on moze donositi rješenja kojima u potpunosti negira odluke Suda", saopštili su nastavnici. Istakli su da je i šest nastavnika Policijske akademije, protiv koji je Šaranović pokrenuo "fingirane disciplinske postupke" za novogodišnje praznike dobilo kovertirane poklone, na kućne adrese:

"Odluke kojima ih novčano kažnjava. Na ovaj morbidni postupak, koji je u duhu svih prethodnih, odgovoriće se novim talasom i novim dvocifrenim brojem tužbi... Dok Šaranović sprovodi torturu nad zaposlenima i ne poštuje pravosnažne presude, resorni ministar Damir Šehović i Vlada se ne oglašavaju, očigledno aminujući bezakonje na Policijskoj akademiji", kazali su suspendovani nastavnici.

Bonus video: