Policija satima pretresala Stanišiće, Šakoviće i Vuksanoviće: Uhapšen Miodrag Šaković (VIDEO)

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija uhapšen je Miodrag Mimo Šaković (66) koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu
53826 pregleda 17 komentar(a)
Policija ispred kuće Vidoja Stanišića, Foto: Jelena Jovanović
Policija ispred kuće Vidoja Stanišića, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 04.01.2020. 16:27h

Podgorička policija naoružana dugim cijevima i inspektori u civilu upali su juče u kuće Vidoja Stanišića u Spužu i Radisava Gila Stanišića u Podgorici, koje su potom satima pretresali.

Iz te institucije nezvanično su kazali da su “preduzimali redovne aktivnosti kontrole bezbjednosno interesantnih osoba, članova organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskih osoba”.

U akciji je priveden i Saša Stanišić.

Pretresi su počeli pola sata prije podneva, a sve vrijeme dvojicu navodnih članova samozvanog zagoričkog klana po jedan naoružani policajac držao je na oku.

Stanišići su godinama u policijskim spisima evidentirani kao osobe interesantne za službu.

Obojica su više puta hapšeni i osuđivani, uglavnom zbog nasilja. Iz zatvora su izašli prije nekoliko dana, a krajem godina potvrdili su sumnje istražitelja - da su iza spuških bedema postali bliski kavačkom kriminalnom klanu.

Upravo njih dvojica i još par muškaraca povezanih sa njima 19. decembra na kapiji spuškog zatvora čekali su da ćeliju napusti navodni vođa tog klana Slobodan Kašćelan.

Inspektori su ih i tog dana priveli u podgorički Centar bezbjednosti, gdje su nakon saslušanja i sačekali Kašćelana, a potom ga blindiranim automobilima odvezli u Kotor.

Kašćelan
Stanišići i Kašćelan ispred CB Podgorica(Foto: Boris Pejović)

Kašćelan je iz Istražnog zatvora pušten uz jemstvo, da se sa slobode brani od optužbi za zelenašenje.

Iz Uprave policije nijesu saopštili da li su juče pretresali i Kašćelanovu kuću u Kotoru, ni da li pretresi kuća Stanišića imaju veze sa njim.

Uprava policije je zvanično saopštila da je osim Stanišića juče pretresla i Šakoviće i Vuksanoviće.

Pretresani su kuće i objekti koje koriste Blažo i Boban Vuksanovići, Milić, Marko, Novak i Miodrag Mimo Šaković (otac trojice navedenih).

Oni su prema policijskim informacijama bliski Škaljarskom kriminalnom klanu.

Blažo i Boban Vuksanović, Miodrag Mimo Šakovića (66 - otac Milića-Minje, Marka i Novaka Šakovića).

"Prilikom pretresa pronađen je i oduzet okvir od pištolja sa municijom, zaštitni prsluk-pancir, oko 20.000 eura, doboš za automatsko oružje, određeni broj sredstava za komunikaciju sa visokim stepenom kriptozaštite, određeni broj sredstava za komunikaciju i lap top uređaja, određeni broj tablet uređaja i usb memorija, laserski nišan, dva sata marke „Rolex“, uređaj za snimanje DVR, GSP traker za kretanje i lociranje i ugovor o novčanoj pozajmici zaključen na iznos od 105.000 eura", saopšteno je iz UP.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija uhapšen je Miodrag Mimo Šaković (66) koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Oduzeti predmeti su proslijeđeni na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad. Izviđajne mjere i radnje se sprovode u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

Bonus video: